Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Zugvágóhidat, illegális húsfeldolgozót lepleztek le az éjjel

Az éjszaka két helyen is akciót tartott Budapesten és Pest megyében az állategészségügyi hatóság a csütörtökön meghirdetett Csillagszóró elnevezésű, fogyasztóvédelmi hadművelet részeként.
Az állategészségügyi szakemberek Pest megyében zugvágóhidat, Budapesten illegális húsfeldolgozót lepleztek le az éjjel.

Hajós Ádám fővárosi és Pest megyei főállatorvos a Független Hírügynökségnek elmondta, egy Pest megyei településen még csütörtökön este, Budapesten pénteken hajnalban ellenőriztek két telephelyen. Pest megyében egy illegális sertés és marha vágóhidat lepleztek le. Hat tonna húst foglaltak le és küldtek megsemmisítésre.

Budapesten egy illegális húsfeldolgozót szálltak meg az ellenőrök. Négyszáz kiló húst foglaltak le. az ellenőrzésekben a rendőrök is részt vettek, a budapesti telepen a munkaügyi ellenőrök is ott voltak. Utóbbi szervezet munkájára végül nem volt szükség, mert a telepen éppen nem dolgoztak. A rendőrség mindkét helyen eljárást indított. A helyszíni munka pénteken reggel még mindkét helyen tartott. - mondta el Hajós Ádám.

A Csillagszóró hadműveletet tervét csütörtökön jelentette be a Miniszterelnöki Hivatal. A karácsonyi időszakban minden évben nő a törvénysértések, visszaélések száma: mind a különböző termékekkel és a számlaadással, mind a dolgozók foglalkoztatásával kapcsolatban. Ennek visszaszorítása érdekében összehangolt, átfogó akciósorozatot indít csütörtöktől hét szervezet: az APEH, az ÁNTSZ, a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség, a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága és az országos főállatorvos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset miatt áll a vasúti közlekedés a Győr-Sopron vonalon

Áll a vasúti közlekedés a Győr-Sopron vonalon, mivel péntek reggel nyolc óra után egy autós… Tovább olvasom