Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Zuschlag-ügy - Egy halottat akartak felhasználni

Zuschlag János egyik kiskunhalasi ismerősét, a 2004-ben elhunyt Kisbaranyi Lászlót akarták felhasználni a szocialista politikus és bűntársai arra, hogy megússzák a várható büntetést.
A szerdai tárgyalási napon viszont egy olyan lehallgatott telefonbeszélgetést is lejátszott Fodor Endre bíró, amelyben Zuschlag egyértelműen arra vonatkozó utasításokat adott egyik társának, hogy mondja azt, Kisbaranyi áll a fiktív egyesületek mögött.

Zuschlag János korábban több vádlottnak is megmutatta az általuk egyáltalán nem ismert vállalkozó fényképét, előre készülve arra a lehetőségre, hogy fotó alapján próbálják meg majd az elhunytat felismertetni a vádlottakkal az ügyészek. A szerdán ismertetett telefonbeszélgetés részvevői Zuschlag János és Kullai Tamás voltak. Kullai Tamás az előző választási ciklusban a kecskeméti önkormányzat munkájában szocialista politikusként vett részt. Zuschlag a beszélgetésben arra utasította Kullait, hogy mindent kenjen Kisbaranyira - akiről szerdán azt mondta Kullai, hogy nem ismerte és soha sem látta.

A bűncselekmények időszakában több egyesületet is bejelentettek Kullai lakásába, ám ő állítja, hogy nem volt tudomása ezek működéséről. Ő Zuschlag személyi titkárával, Lados Istvánnal és a korábban magát már ártatlanak valló Katus Ferenccel, a Bács-Kiskun megyei önkormányzat szocialista párti képviselőjével tartotta a kapcsolatot. A beérkező pénzeket is nekik adta át.

A Zuschlag-ügy egy, a számviteli fegyelem megsértése miatt indított vizsgálattal kezdődött még 2005 elején. 2007 nyarára országos méretűre nőtt, miután kiderült, hogy a Zuschlag Jánoshoz kapcsolódó alapítványok és egyesületek nem tudtak elszámolni azokkal az összegekkel, amelyeket állami pályázatokon nyertek. A bűncselekménnyel 72 milliós kárt okoztak, bár ennek jelentős része "megkerült": ötvenmillió forintot maga Zuschlag János fizetett be korábban.

Olvasóink írták

  • 1. zoltanz 2008. november 20. 16:31
    „Ezt a poént az ászos káradó keresztanya is ellőtte, ő biztosítási csalást navigált le, halottak nevére kötött biztosítást, zsebből néhány hónapot befizetett csekken, amikor a biztosító kifizette a fejpénzt, odébbállt egy házzal. Ott is végigzongorázta a pénzcsináló manővert. A szörnyű csak az, hogy egy szegény zongoratanár nevében, a neve felhasználásával, aláírás-hamisítással kötötte meg a szerződéseket. A tanácsosasszony a mai napig csal ki biztosítókból ilyen módszerrel pénzt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyarok főleg a közüzemi számlákon és a műszaki cikkeken

A magyarok 98 százaléka változtat fogyasztási szokásain a megélhetési költségek emelkedése miatt. Az… Tovább olvasom