Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Zuschlag beismerte a papíron létező egyesületeket

A vallomásban - noha a bíró több kérdése elől is kitért - a vádlott lényegében erősítette a vádban szereplő állításokat, és beismerte a bűncselekmények elkövetését.
Szerdán délután folytatódott a bűnszervezetben, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalással vádolt Zuschlag János vallomása a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

Zuschlag János nem tagadta, hogy a minisztériumi pályázatokon induló egyesületek között voltak olyanok is, amelyek csak papíron léteztek. Négyet megnevezett: az Atlasz, a Vörösfenyő, a XXI. Századi Kulturális és az Y-Generáció Egyesület neve hangzott el a tárgyalóteremben. A politikus szerint a valójában nem működő egyesületek pályázatai azt a célt szolgálták, hogy a Fiatal Baloldal (FIB), a Magyar Szocialista Párt ifjúsági szervezete különböző programjai számára anyagi alapot biztosítsanak. A politikus utalt arra, hogy ezzel egyfajta, "a cél szentesíti az eszközt" módon lehetett finanszírozni a FIB valós programjait, így - szerinte - voltaképpen bűncselekményt nem követtek el.

Ugyanígy nyilatkozott a bírónak a fiktív számlák kiállításáról is. Kijelentette: nem érdekelte a hamis számlák kiállításának technikája, nem foglalkozott azzal, hogy ki, mikor és hogyan készítette el ezeket. Egyvalami érdekelte: működjön a rendszer, azaz a fiktív egyesületeknek odaítélt minisztériumi támogatásokból finanszírozott - állítólagosan - valós FIB programokat valamilyen számlával, akár hamissal is, utólagosan igazolják.

A tárgyalás végén Fodor Endre bíró bejelentette, hogy korábbi álláspontja részben módosult. Azaz nem kizárt, hogy a további tanúkihallgatások függvényében a későbbiekben mégiscsak szükség lehet az egykori miniszterek - Gyurcsány Ferenc, Deutsch Tamás, Jánosi György, Göncz Kinga - tanúkihallgatására a perben. Azt, hogy kiére és mikor, az újabb vallomásoktól függ majd. Zuschlag a vallomását a következő tárgyalási napon, kedden folytatja majd.

Olvasóink írták

  • 2. papsajt 2009. február 12. 08:43
    „Gondolom vádalkut kötött Zushi, így nem kap annyit, de nem is bukik a kormány. A mai napig megy a pénzszivattyú, csak most a fogyatékosok dolgoztatása a kifizetődő, egyeseknek.
    "Kijelentette: nem érdekelte a hamis számlák kiállításának technikája, nem foglalkozott azzal, hogy ki, mikor és hogyan készítette el ezeket."”
  • 1. benq 2009. február 12. 08:05
    „http://mrahalom.myminicity.com/sec”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védelmi pénzért mehettek Sztojkáék Veszprémbe

A banda egy korábbi tagja szerint a kiterjedt csoport elsősorban rokonokból áll, fegyelmezetten… Tovább olvasom