Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Zuschlag szeretne jelen lenni gyermeke születésénél

Sajtóhírek szerint Zuschlag János szeretne jelen lenni gyermeke születésénél, ezért kérelmezi előzetes letartóztatásának megszüntetését. Az ügyészséghez egyelőre nem érkezett ilyen tartalmú kérelem.
Az ügyészséghez egyelőre nem érkezett sem Zuschlag Jánostól, sem pedig ügyvédjétől olyan kérelem, hogy szűntessék meg a politikus előzetes letartóztatását, vagy pedig gyermeke születésének idejére engedjék ki. Sajtóhírek szerint a szocialista politikus pedig ezt szeretné elérni. A törvények szerint azonban olyan indokkal, hogy a felesége szül, nem lehet eltávozást kapni.

Zuschlag János és ügyvédje sajtóhírek szerint olyan kérelemmel fordul majd az ügyészséghez, hogy kapjon eltávozást az előzetes letartóztatásból, míg felesége szül, vagy hogy szüntessék meg teljesen az előzetest. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészséghez egyelőre semmiféle ilyen kérelem nem érkezett - mondta el a Független Hírügynökségnek Szabó Ferenc, helyettes főügyész.

Elmondása szerint a törvény szigorú feltételeket szab ahhoz, hogy valaki az előzetes letartóztatásból "eltávozást kapjon". Akkor van erre lehetőség, ha a gyanúsított közvetlen hozzátartozója súlyos beteg, vagy ha meghal és temetése lesz. Ezekben az esetekben is csak felügyelettel lehet elhagyni az előzetest.

Szabó Ferenc leszögezte, hogyha ilyen esetről van szó, akkor az ügyészség megvizsgálja, hogy ad-e lehetőséget az eltávozásra, más esetben azonban az nem lehetséges.

Szabó Ferenc elmondta azt is, hogy az előzetes letartóztatás teljes megszűntetésére az ügyésznek van lehetősége akkor, hogyha már úgy érzi, hogy nem indokolt a fogvatartás. Ha kérelem érkezik a megszűntetésre és az ügyészség azt nem látja megalapozottnak, akkor a nyomozási bíróhoz továbbítják az ügyet és a bíróság fog dönteni.

Zuschlag János szocialista politikust különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítják. A gyanú szerint 10 társával együtt nem létező alapítványok számára igényeltek állami támogatásokat, a pénzek nagy részével pedig nem tudtak elszámolni. A volt politikus ellen korábban azért rendelte el a Szegedi Városi Bíróság az előzetes letartóztatást, mert attól lehet tartani, hogy bizonyítékokat tüntetne el, illetve befolyásolná a tanúkat. Az ügyészek várhatóan február végére befejezik a nyomozást.

Olvasóink írták

 • 3. FERGIE 2007. december 12. 12:39
  „Ne engedjék ki,remélem a sitten lesz ideje gondolkodni, feltéve, ha van agy az ilyennek! Igaz, ha rabolni tudott...”
 • 2. Kolompár Rómeó 2007. december 05. 09:14
  „Nem köllött vóna lopni-csalni-hazudni. Akkor nem lenne most a számára legmegfelelőbb helyen. Szívjon a kis viselkedészavaros görény. Verje a fejét egész életében a falba, hogy nem lehetett ott a gyermeke születésénél.
  Remélem, nem lesz alkalma újabb gyermeket gyártania.”
 • 1. S.Grandpierre Cecília 2007. december 04. 21:44
  „Ha érkezne ilyen kérelem, akkor se engedjék ki!
  Azt a lányanyát, aki leszúrta az édesapját, a gyermeke utolsó idejében sem engedték szabadlábra. Akkor miért kellene egy ilyen bűnözőt kiengedni? Maradjon csak bent, akkor nem lesz több ok arra, hogy újabb csalással "gyanúsíthassák". Ott jó helyen van, nincs kivétel, vagy mégis? Nézze meg videoról, neki ugyis jobb körülményei lehetnek odabenn is, mint más normális embernek.
  Mondják meg neki, így nem keveredhet újabb vétlen/?/ gyanuba!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem változott a magyar diákok teljesítménye

A legfrissebb PISA-felmérés alapján gyakorlatilag nem változott a magyar diákok teljesítménye a… Tovább olvasom