Könyvajánló

2022.07.30. 16:41

Mark Greaney: A Szürke Ember

Courtland Gentry jó ember, ugyanakkor még jobb gyilkos. Az árnyak között csak úgy ismerik: a Szürke Ember. Az egykori elítélt mára a CIA egyik titkos programjának legjobb bérgyilkosa. A fedett műveletek világában legendás státusszal bír, ugyanis mindig csendben, sokszor a lehetetlent végrehajtva végzi el egyik munkáját a másik után, majd válik teljesen köddé. 

A célpontjainak nincs esélyük menekülni előle. Csakhogy akadnak még Gentrynél is veszedelmesebb és halálosabb erők, amiket még több pénz és hatalom mozgat. Legutóbbi bevetésén olyan információhoz jut, ami a feje tetejére állíthatja a titkosszolgálat jelenlegi vezetőjének életét. Hatosnak menekülnie kell, és egy komplett hadsereg lohol a nyomában. Mert amikor Gentryt elárulja a kormánya és korábbi munkatársai, ezek az erők mozgásba lendülnek. Az ő szemükben a Szürke Ember többé már nem számít hasznos eszköznek, így ki kell iktatni. 

A Közel-Keleten és egész Európán átívelő élet-halál harc kezdődik, amelynek során Gentrynek bizonyítania kell, hogy nem veszti el hidegvérét akkor sem, ha a megélhetése helyett ezúttal az életben maradásért kell ölnie. 

A regény a megjelenését kö­vetően azonnal bestseller lett, és számos folytatás követte, amelyekkel korunk egyik legnépszerűbb thrillerszerzőjévé vált. A folytatás hazánkban ka­­rácsonyra várható, addig is azonban itt van a Szürke Ember filmen: a Netflix ugyanis a re­­gényből fennállása eddigi legnagyobb költségvetésű moziját készítette el. A főszere- pekben Ryan Goslingot, Chris Evanst, Ana de Armast és Billy Bob Thorntont láthatjuk, a filmet a Russo testvérek ren- dezték, a helyszínek között pedig Budapestet is felfedezhetjük. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!