SZOTE Ételbár: zsírtól csillogó tányér, titokzatos feltét, répafőzelékkel

Ebéd a SZOTEn

A SZOTE-n, legalább ötféle menüből választhattam. Zöldségkrém-levest és répafőzeléket kértem, utóbbit feltéttel. A répafőzelék régi kedvencem, már az oviban is szerettem. Elrontani nem lehet. Alternatívaként a Tiszai-lecsós csirkemellet, paradicsomos káposztát, rizsfelfújtat, és rántott zöldséget körettel kínálták. Jaj, annak, aki nem iskolai menzán szocializálódott! Körülbelül egy percnyi sorban állás után már az étellel a tálcámon, kifelé tartottam az étkezde teraszára.

A zöldségkrém-leves inkább valami elfuserált zöldséglevesre hasonlított, jó sok zsírral. A tányér szélére finoman kiült a sárgás lé – sajnos a látvány nem volt túl étvágygerjesztő. És az íze sem volt jobb. Túlsózták még a szétfőtt répa és a karalábé sem segített rajta. Az utólag beleszórt pirított zsemlekocka hamar megadta magát, így sűrűbbé téve, az amúgy krémlevesnek nem nevezhető első fogást. A só és a petrezselyemzöld párosán kívül nem sok fűszerrel ízesítették levesemet. Furcsa, hogy az olyan alap zöldségekkel, mint a répa, milyen fukarul bánnak a konyhákon. Sajnos nem feltételezem, hogy idényzöldséget használnának, a levesbetétből nem erre lehet következtetni. Jó, ha 3 kanállal sikerül leküzdenem. Másodikként a répafőzelék várt rám, a titokzatos feltéttel. Utóbbi az éppen, mi jut kategóriából. Szerencsémre, csirke-, vagy pulykamell roládot kaptam, májas töltelékkel. A töltelék íze mindent elnyomott, még a húsét is. Lehet, jobb is. Állaga, nem a klasszikus otthoni rántott csirkemellé, sokkal masszívabb, tömörebb volt és sajnos, íztelen is. Viszont a főzelék finom volt. Az apróra szeletelt sárgarépa nincs túlfőzve, kimondottan finom, az édességét érdemes lett volna kontrolálni.

 

Ma is kelendő Erdélyben a könyv
A képernyők uralta világban azért mégiscsak közkedvelt maradt a nyomtatott írásmű.
Az év párosjátékosa lett Babos Tímea
A WTA öt kategóriában díjazta 2019 legjobbjait.
A legmodernebb ultrahangot adományozták a Gyerekklinikának
7 millió forintos ultrahangot kapott a SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-Egészségügyi Központ, a modern eszköz szerdán szolgálatba is állt.
Roham indult a 2020-as éves e-matricákért
A megyei és országos éves matricákból 18 százalékkal több fogyott, mint tavaly.
Ennyit még soha az életben nem kerestek baseballjátékosok
Stephen Strasburg átszámítva 10,4 milliárdot keres majd, de csak egy napig élt a rekordja, mert Gerrit Cole elé még durvább szerződést raktak.
Testületi ülés Szegváron
Szegvár képviselő-testülete holnap 14 órakor ülésezik.