SZOTE Ételbár: zsírtól csillogó tányér, titokzatos feltét, répafőzelékkel

Ebéd a SZOTEn

A SZOTE-n, legalább ötféle menüből választhattam. Zöldségkrém-levest és répafőzeléket kértem, utóbbit feltéttel. A répafőzelék régi kedvencem, már az oviban is szerettem. Elrontani nem lehet. Alternatívaként a Tiszai-lecsós csirkemellet, paradicsomos káposztát, rizsfelfújtat, és rántott zöldséget körettel kínálták. Jaj, annak, aki nem iskolai menzán szocializálódott! Körülbelül egy percnyi sorban állás után már az étellel a tálcámon, kifelé tartottam az étkezde teraszára.

A zöldségkrém-leves inkább valami elfuserált zöldséglevesre hasonlított, jó sok zsírral. A tányér szélére finoman kiült a sárgás lé – sajnos a látvány nem volt túl étvágygerjesztő. És az íze sem volt jobb. Túlsózták még a szétfőtt répa és a karalábé sem segített rajta. Az utólag beleszórt pirított zsemlekocka hamar megadta magát, így sűrűbbé téve, az amúgy krémlevesnek nem nevezhető első fogást. A só és a petrezselyemzöld párosán kívül nem sok fűszerrel ízesítették levesemet. Furcsa, hogy az olyan alap zöldségekkel, mint a répa, milyen fukarul bánnak a konyhákon. Sajnos nem feltételezem, hogy idényzöldséget használnának, a levesbetétből nem erre lehet következtetni. Jó, ha 3 kanállal sikerül leküzdenem. Másodikként a répafőzelék várt rám, a titokzatos feltéttel. Utóbbi az éppen, mi jut kategóriából. Szerencsémre, csirke-, vagy pulykamell roládot kaptam, májas töltelékkel. A töltelék íze mindent elnyomott, még a húsét is. Lehet, jobb is. Állaga, nem a klasszikus otthoni rántott csirkemellé, sokkal masszívabb, tömörebb volt és sajnos, íztelen is. Viszont a főzelék finom volt. Az apróra szeletelt sárgarépa nincs túlfőzve, kimondottan finom, az édességét érdemes lett volna kontrolálni.

 

A WHO független bizottságot állít fel a járvány kezelésének kivizsgálására
Az Egészségügyi Világszervezet arra kíváncsi, hogy miként kezelte a szervezet, valamint a tagállamok kormányai a koronavírus-világjárványt.
Elhunyt az albertville-i olimpia szlalombajnoka
Ötvennégy éves korában elhunyt Finn Christian Jagge, az 1992-es téli olimpia műlesiklóbajnoka.
Kinek a hangjában bízunk meg és miért?
Milyen hangban bíznak a magyarok, ha okoseszközökről van szó? Inkább a nőkében.
A kihalás szélén áll a makifélék csaknem egyharmada
A makikat, az északi simabálnát és a mezei hörcsögöt a kihalástól mindössze egyetlen lépés választja el.
Mégsincs vége a sorozatnak, elkészül A korona hatodik évada
A Netflix közölte, hogy mégis elkészül a hatodik évad a brit királyi család életéről.
Kormányszóvivő: nem zárható ki a járványügyi szabályok szigorítása (videó)
Az Operatív Törzs még csütörtök este tárgyal a kérdésről.