Hallgassa élőben!

Demet Altinyeleklioglu: Ibrahim és Hatidzse

Minden, amit a nagyhatalmú pár életének korábbi szakaszáról nem tudtunk

Immár a negyedik regény jelenik meg a Trívium kiadónál, mely a népszerű televíziós sorozat, a Szulejmán történetét dolgozza fal. Ezúttal a viharos szerelmű és nagy hatalmú pár, Ibrahim és Hatidzse áll a történet középpontjában. Sokaknak fontos lehet, hogy a regény „lelövi”-e a sorozat poénjait, vagyis aki elolvassa, előre megtudja-e, hogyan bonyolódnak majd a szálak az immár évek óta futó filmes verzióban. Nos, elárulom, ez a könyv csak még többet ad a sorozat rajongóinak, ugyanis az előzményeket mutatja be, és pont ott fejeződik be, ahol a film elkezdődött. Vagyis csak még árnyaltabb képet kaphatunk arról, milyen ember is, aki egy rabszolgából a Török birodalom második leghatalmasabb embere lett, illetve milyen drámákkal indult a szultán legkedvesebb testvérének élete.
A regényben párhuzamosan fut Ibrahim és Hatidzse története. Ibrahim életébe ott kapcsolódunk bele, hogy egy gazdag nő birtokán szolgál. Az előzményeket, vagyis azt, hogy hogyan rabolták el még gyermekként családjától és hogyan került egy gonosz ember tulajdonába, aki végül eladta ide, csak visszaemlékezéseiből ismerheti meg az olvasó. A nőnél azonban jó sora van, aki ráadásul ifjú fiatalemberként már nem csak szolgaként, hanem szeretőként is számít rá. Ebből az idilli állapotból billen ki, amikor Szulejmán herceg, a trónörökös meghallja hegedűzenéjét, és az annyira megtetszik neki, hogy kikéri Ibrahimot saját szolgálatába.
A fiatalember már itt tudja, hogy nagy fordulatot vett az élete, főleg miután azt is felismeri, hogy ő a herceg kíséretében az egyetlen, akire nem alattvalóként, hanem barátként tekint a török birodalom trónjának várományosa. Mivel rabszolgaként fogalma sincs az etikettről, már az elején rengeteg protokoll szabályt felrúg, ezzel azonban csak imponál a hercegnek, aki így pillanatok alatt legfőbb bizalmasi rangba emeli az egykori rabszolgát. Ő pedig hirtelen megszerzett hatalmát rendkívül tudatosan építi-vigyázza. Annak, hogy veszélyes úr lesz belőle, a regény végére ékes bizonyítékát is adja: annak érdekében, hogy megőrizze jó hírét, egy szerelmes asszony életét is képes elvenni, aki gyermekét hordja szíve alatt.
Miközben Ibrahim múltjáról – ha kevés dologról is – említést tett már a sorozat is, Hatidzse életének első időszakáról semmit nem tudhattak eddig a Szulejmán-rajongók. A regény azonban részletes és megdöbbentő leírást ad a hercegnő gyerekkoráról. Egy olyan gyerekkorról, ahol már 10 éves kora előtt férjhez adták és egy vénember erőszakolta. Ez egész életére rányomta bélyegét, és bár végül sikerült megszabadulnia férjétől, pánikrohamai felnőtt korában is emlékeztették ezekre a szörnyűségekre. Igaz, ennek köszönhette új életét is, egy fiatal orvos ugyanis megmutatta számára, hogy a párkapcsolat és a szexualitás nem csak szörnyű lehet. A rangon aluli szerelem természetesen csak titkos lehetett, Hatidzse életébe azonban így is színt, örömet vitt. Egészen a tragikus végig, amikor egyetlen este alatt veszítette el őt és leghűségesebb szolgáját is. A hercegnőnek ráadásul azzal a tudattal kellett túlélnie a túlélhetetlent, hogy mindketten helyette haltak meg.
A regényben Ibrahim és Hatidzse útja egyszer sem keresztezi egymást, csupán a vége felé van néhány mondatnyi utalás arra, hogy van tudomásuk egymásról. A hercegnő utálkozva beszél arról, milyen furcsa, bizalmi kapcsolatban van egy rabszolgával nagyhatalmú bátyja. Hogy hogyan lesz végül Ibrahim és Hatidzse között mindent felperzselő szerelem, az a regény második részéből derül majd ki.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezt a forralt bor receptet mindenki elkéri!
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres sütemény, ahogy a nagyi készíti
Hirdetés
Black Friday a Mandinernél! – Ma 45% kedvezmény előfizetésre
Vasárnap 13 órától a labdarúgó NB II.-ben: Győr–Szeged-Csanád GA
Megváltozott a meccs kezdési időpontja: vasárnap nem 17, hanem 13 órakor játszik a Szeged-Csanád Grosics Akadémia Győrben a labdarúgó NB II. 18. fordulójában.
Összeomlott Bajnai Gordon védekezése
Mást állított a facebookos bejegyzéseiben és mást mondott a Városháza eladásáról szóló szűkkörű egyeztetésen. A
Kiemelt feladatnak tekinti a fásítást az Agrárminisztérium
A 2019-ben kezdődött országfásítási programban csaknem 40 ezer hektár erdősítésére érkezett támogatási igény.
Nem elég csak az orvosoktól várni a gyógyulást, a betegeknek is van teendőjük bőven
Magyarországon minden évben 4500-5000 férfi tudja meg, hogy prosztatarákja van, és tévhitként terjed, hogy ez csak az idősebb férfiak betegsége.
Utoljára otthon a Makó
Két forduló maradt hátra a labdarúgó NB III. Közép csoportjának őszi szezonjából.
Bezárul a kör
Bezárul a kör a labdarú­­gó megyei I. és II. osztályok küz­­delmeiben, az utolsó mérkőzéseket rendezik 2021-ben.