Lakatos Levente: Simlis

Van-e kiút egy bűnözőnek az alvilág fogságából?

Lakatos Levente nagysikerű Szigor-sorozatának egyfajta mellékszálaként jelent meg legújabb regénye, mely gyakorlatilag annyiban kötődik csak a trilógiához, hogy annak egyik jelentéktelen mellékszereplője ennek a főszereplője. Haraszti Éva divattervezőről van szó, aki Liza barátnője.
A nő alkotói válságban van: nincs új ruhaötlete és cége is a csőd szélére került. Élete azonban egyik pillanatról a másikra felbolydul, amikor egy fogadáson – ahol éppen azzal szembesítik, hogy egyik ruhája egy másolat – összefut Majori Ádámmal, aki kimenti a kínos helyzetből.
A férfi, aki mások becsapásával keresi a kenyerét, nem ragaszkodik egyetlen nőhöz sem, Éva azonban különleges lesz számára. Erotikus kapcsolatuk viszont nem ezért fordul komolyra, hanem azért, mert kiderül: Ádám olyasmibe keveredett, ami mindkettejük életét veszélyezteti. Köze van ugyanis egy emberrabláshoz és úgy tűnik, a nagypolitikába is belekeverik megbízói, hiszen a Szigor-sorozatban megismert Lizáék nagyszabású esküvőjén is akcióba kellene lépnie. És miután legjobb barátját és társát megmérgezték, az is egyértelmű, hogy nincs választása.
Új művével Lakatos Levente ismét bebizonyította, hogy az erotikus regény-kategóriából már régen kitört. A politika és a krimi keveréke ez a történet, melyben a szexualitás valóban csupán mellékszál. Két független, érzelmileg erős ember találkozása Ádám és Éva viszonya, melyben mindketten feladják addigi elveiket. De leginkább egy életveszélyes kaland, melyben a kérdés az, hogy a simlis férfi képes-e szakítani korábbi életével, ahol ő csupán egy marionettbábu a kemény alvilág kezében.

szponzorált tartalom
Új műsorral jelentkezik Várkonyi Andrea
Kárpátaljai fiatalok képzését támogatja a kormány
Lego robotépítő készleteket, tableteket, valamint okostáblát kap öt iskola, az intézmények tanárai pedig robotikai tanfolyamon vehetnek részt.
Oliver Stone lesz az új Vörös-tengeri Filmfesztivál zsűrielnöke
Márciusban rendezik meg először.
Értékes döntetlent ért el Siófokon a Szeged-Csanád Grosics Akadémia
A harmadik idei mérkőzésén a harmadik döntetlenjét érte el a labdarúgó NB II-ben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, amely most Siófokon játszott 1-1-et a 24. fordulóban.
Tizenegy ittas vezetőt fogtak a rendőrök
Három nap alatt tizenegy esetben indult büntetőeljárás ittas gépjárművezetőkkel szemben Csongrád megyében.
Mégis visszakerül Prága főterére a Mária-oszlop
1918-ban döntötték le, a kilencvenes évek óta vitatkoztak arról, visszaépítsék-e.
Egy kölyökkutya lehetett volna a bajnoki meccs legjobb játékosa
Ha négylábúakat is díjaznának.