Lakatos Levente: Vörös

Lakatos Levente legújabb regényének főszereplői Londonban élő magyarok. Botond egy jól menő cég vezetője és egy angol milliárdos lányának a férje. Sikerét és gazdagságát házasságának köszönheti, így lett mosogatófiúból, majd sofőrből cégvezető. Apósa azonban nem adta ingyen ezt az életet. A fiatalember szakmailag és erkölcsileg is elkötelezte magát a dörzsölt üzletember mellett és annak érdekében, hogy önálló vállalkozást indíthasson és megszabaduljon ettől az élettől, el kell még intéznie egy piszkos ügyletet.

Bibi egy bordélyházban dolgozik recepciósként. Nem árulja testét, csupán a telefonokat kezeli és segíti a lakásban dolgozó prostituáltak kuncsaftjait szervezni. Szinte alig kezd bele új munkájába, amikor balhé alakul ki a kupiban: néhány külföldi vendég erőszakoskodik a lányokkal. Bibinek kell mentenie a helyzetet, így felhívja Botondot, aki a kuncsaftokat hozzájuk szállította, hogy azonnal vigye el őket. A karakán lány, aki fegyverrel sem fél fenyegetőzni, azonnal szimpatikus lesz Botondnak, és bár csak a hangját hallja, tudja, hogy más, mint akiket eddig megismert.

A két magyar fiatal a kezdeti csipkelődős szópárbajok után egyre jobban megnyílik egymásnak a telefonban. A macsó férfi úgy érzi, szüksége van valakire, akivel beszélgethet, hiszen magánélete romokban hever. Ezért hamarosan napi szinten hívogatni kezdi a lányt. Bár sosem látták egymást, beszélgetéseik folyamatosan mélyülnek. Az olvasó ennek köszönhetően ismerheti meg a két főszereplő valódi éjnét és hogy ki miért hagyta el szülőhazáját. Kiderül, miért nincs lelkiismeret-furdalása Botondnak amiatt, hogy nős emberként más nőhöz kezd vonzódni és az is, hogy egy visszafogott és prűd lány mit keres egy bordélyházban.

Mivel romantikus regényről van szó, természetesen elkerülhetetlen, hogy a két fiatal előbb-utóbb találkozzon és egymásba szeressen. A regény ezen pontjától azonban nem is ezen a romantikus szálon van a hangsúly, ennél ugyanis jóval komolyabb témákat érint a regény. Gyilkosság, emberrablás és drogkereskedelem bonyolítja a történetet, melynek második fele inkább bűnügyi nyomozásról és az alvilág működéséről, semmint szerelemről szól. Lakatos Levente tehát ezennel szakított az erotikus regény műfajával, ezzel pedig talán háta mögött is hagyhatja végre azt a sztereotípiát, hogy csak ilyen történeteket tud írni. Mozgalmas, izgalmas sztorit kap az olvasó, egy kis lélekmelengető, nem túl bonyolult és kiszámíthatatlan romantikával. Könnyed olvasmány, mely nem okoz csalódást azoknak, akik a könyvektől csupán szórakoztatást és kikapcsolódást várnak.

Hozzászólások

szponzorált tartalom
MVM EDISON 2020 – Verseny az innovatív megoldásokért
A Déli-óceán felett a legtisztább a levegő a Földön
Csak minimális hatással van a területre az emberi tevékenység.
Lebilincselő szerelmi történettel várja a nézőket a Life TV új sorozata
A Szulejmán szépséges sztárja és a török Jason Momoa új szerelmi történetben látható.
Újrakezdési alappal támogatná Firenze a turizmust és a kultúrát
Nemzetközi kampányt indítottak.
Közösen készítik el az Összetartozás borát a Kárpát-medence magyar borászai
A programhoz bármely magyar bortermelő csatlakozhat száraz fehér, 2019-es évjáratú borával, amely jellegzetes kárpát-medencei szőlőfajtákból készült.
Börtönt kapott egy rendőrre támadó kolozsvári futballszurkoló
Gyilkossági kísérlettel vádolják.
12+1 hasznos mobilapp lakásfelújítóknak
Összegyűjtöttük azokat az ingyenes alkalmazásokat, amelyek hasznosak lehetnek.