Lakatos Levente: Vörös

Lakatos Levente legújabb regényének főszereplői Londonban élő magyarok. Botond egy jól menő cég vezetője és egy angol milliárdos lányának a férje. Sikerét és gazdagságát házasságának köszönheti, így lett mosogatófiúból, majd sofőrből cégvezető. Apósa azonban nem adta ingyen ezt az életet. A fiatalember szakmailag és erkölcsileg is elkötelezte magát a dörzsölt üzletember mellett és annak érdekében, hogy önálló vállalkozást indíthasson és megszabaduljon ettől az élettől, el kell még intéznie egy piszkos ügyletet.

Bibi egy bordélyházban dolgozik recepciósként. Nem árulja testét, csupán a telefonokat kezeli és segíti a lakásban dolgozó prostituáltak kuncsaftjait szervezni. Szinte alig kezd bele új munkájába, amikor balhé alakul ki a kupiban: néhány külföldi vendég erőszakoskodik a lányokkal. Bibinek kell mentenie a helyzetet, így felhívja Botondot, aki a kuncsaftokat hozzájuk szállította, hogy azonnal vigye el őket. A karakán lány, aki fegyverrel sem fél fenyegetőzni, azonnal szimpatikus lesz Botondnak, és bár csak a hangját hallja, tudja, hogy más, mint akiket eddig megismert.

Lakatos Levente: Vörös

A két magyar fiatal a kezdeti csipkelődős szópárbajok után egyre jobban megnyílik egymásnak a telefonban. A macsó férfi úgy érzi, szüksége van valakire, akivel beszélgethet, hiszen magánélete romokban hever. Ezért hamarosan napi szinten hívogatni kezdi a lányt. Bár sosem látták egymást, beszélgetéseik folyamatosan mélyülnek. Az olvasó ennek köszönhetően ismerheti meg a két főszereplő valódi éjnét és hogy ki miért hagyta el szülőhazáját. Kiderül, miért nincs lelkiismeret-furdalása Botondnak amiatt, hogy nős emberként más nőhöz kezd vonzódni és az is, hogy egy visszafogott és prűd lány mit keres egy bordélyházban.

Mivel romantikus regényről van szó, természetesen elkerülhetetlen, hogy a két fiatal előbb-utóbb találkozzon és egymásba szeressen. A regény ezen pontjától azonban nem is ezen a romantikus szálon van a hangsúly, ennél ugyanis jóval komolyabb témákat érint a regény. Gyilkosság, emberrablás és drogkereskedelem bonyolítja a történetet, melynek második fele inkább bűnügyi nyomozásról és az alvilág működéséről, semmint szerelemről szól. Lakatos Levente tehát ezennel szakított az erotikus regény műfajával, ezzel pedig talán háta mögött is hagyhatja végre azt a sztereotípiát, hogy csak ilyen történeteket tud írni. Mozgalmas, izgalmas sztorit kap az olvasó, egy kis lélekmelengető, nem túl bonyolult és kiszámíthatatlan romantikával. Könnyed olvasmány, mely nem okoz csalódást azoknak, akik a könyvektől csupán szórakoztatást és kikapcsolódást várnak.

Hozzászólások

A magyar gazdaság továbbra is az Európai Unió élmezőnyéhez tartozik
A kormány újabb adócsökkentő, az otthonteremtést és a lakásfelújításokat támogató lépésekre készül.
Tanulságos év Földeákon
Sikeres, ugyanakkor sok szempontból tanulságos volt a 2019-es év Földeákon a falu polgármestere, Hajnal Gábor szerint.
A száz évvel ezelőtti történések ma is megismétlődhetnek
Kovács Attila régóta kutatja a kommunisták magyarországi ténykedéseit.
A Dunából kellett kimenteni egy nőt Budapesten
A vízirendészek mentettek ki egy nőt a Dunából a főváros IX. kerületében – közölte a rendőrség szombaton a honlapján.
Gulyás István: a félénk hozzáállással volt a baj
A magyar válogatott 36-29-re kapott ki Norvégiától az Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában.
Most már biztos, hogy aszteroida okozta a dinoszauruszok kihalását
Egy korábbi elmélet szerint vulkáni tevékenység számlájára írható a tömeges fajpusztulás.