Tasmina Perry: A legutolsó csók

Egy fotó, és a mögötte rejlő szerelmi történet

 

Abby Gordon egy kevéssé megbecsült levéltáros, aki azt a feladatot kapja, hogy keressen egy kiállításhoz anyagokat. A számtalan, expedíciókat megörökítő unalmas és sablonos fotók között aztán egy igazi kincsre lel: egy férfi és egy nő búcsúcsókjának pillanatára. Ez lesz a tárlat központi eleme, Abby-t pedig annyira megérinti a fotó, hogy felkeresi és meghívja a megnyitóra a nőt, aki a képen szerepel. Rosmund Bailey egykor ismert újságíró volt, a fotón pedig éppen szerelmétől, Dominic Blake-től búcsúzott, aki elindult egy dzsungeltúrára és soha nem került elő. Abby-t nem hagyja nyugodni ez a romantikus történet, ezért elhatározza, hogy utána jár, mi történhetett a férfival.
A regény két szálon fut. Egyrészt a jelenben, ahol Abby igyekszik felgöngyölíteni az egyre bonyolódó szálakat, de időnként az olvasó átugorhat a múltba is, hogy belelásson, miféle elsöprő szerelem volt Rosmund és Dominic, vagyis a lázadó aktivista és a sikeres lapszerkesztő között, mely igazságtalanul épphogy csak elkezdődött, máris véget ért. Abby viszont egy idő után erkölcsi dilemmába kerül: olyan dolgot tud meg a férfiról, mely alapjaiban változtatja meg a róla alkotott képet. Amikor pedig mindez címlapokra kerül egy újságíró jóvoltából, úgy tűnik, el is veszíti újdonsült barátját, az öreg Rosmundot, aki évtizedek gyásza után teljesen más színben kénytelen látni Dominic-ot.
A két nőt azonban egy dolog összetartja: egyikük sem hiszi el, hogy a férfi valóban olyan szerepet játszott, amit állítanak róla, így Abby tovább nyomoz, immár nemzetközi és titkosszolgálati szinten, hogy tisztára mossa Dominic nevét.
Bár a gyönyörű borító csupán egy langyos szerelmi limonádét ígér, ennél sokkal többet kap az olvasó ettől a regénytől. Egy nemzetközi szinten átívelő nyomozást, titkos találkozókat és a meglepetést, hogy nem csupán egy gyilkosság felderítése lehet izgalmas, hanem az is, ha csupán egy fotó történetének szeretnénk utána járni. És bár valószínűleg egy magánszemélynek soha nem lenne lehetősége még csak a közelébe sem jutni azoknak az embereknek, akikkel Abby a történetben találkozik elszántságának köszönhetően, vagyis időnként bizony elragadja a fantázia heve az írót, ezt azért bocsátjuk meg neki, mert egy olyan szívet melengető szerelmi történetet kombinált a nyomozás izgalmával, ami valóságossá teszi a mai világban már hihetetlennek tűnő mondást: léteznek sírig tartó szerelmek.

Ma sem kell esőtől tartani
Délelőtt napos, délután fátyol-és gomolyfelhős időre számíthatunk.
Folytatódik a napenergia térnyerése Magyarországon
Tavaly a bruttó villamosenergia-termelés mennyisége hat százalékkal emelkedett az előző évhez képest.
Bill Gates: rászorulóknak kell a gyógyszer, nem a gazdagoknak
A legfejlettebb technológiákat vetik be. De kinek segítenek majd?
2020.07.15.
Összeütközött két vonat Prága közelében
Több tucatnyian megsérültek.
Életbe léptek a beutazási korlátozások
A szerdától hatályos kormányrendelet a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három kategóriába sorolja az államokat.