Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Wass Albert és a kommancsok

2009.02.25. 08:06:31

A fejekben nincs más csak a kádárizmus és a horthyzmus. Nincs más alternatíva. És az illetékes - jobboldali és baloldali - elvtársak nem is törekszenek árnyalni a képet.

Február 25-e a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja. Az Orbán-kormány idején azért döntött a T.Ház emellett a dátum mellett, mert 1947-ben Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát - Vorosilov marsall parancsára - ezen a napon tartóztatták le, és hurcolták a Szovjetunióba, ahol nyolc évet töltött fogságban.

A „köz" ezt az emléknapot nemigen tette magáévá. Talán, mert egyrészről mindenkinél volt valamiféle „kompromitka", ami miatt máig sokan úgy érzik, hogy Jani bácsi rendszerének volt napos oldala is, sőt nem is volt az olyan rossz.

A másik ok, hogy a fejekben nincs más csak a kádárizmus és a horthyzmus. Nincs más alternatíva. És az illetékes - jobboldali és baloldali - elvtársak nem is törekszenek árnyalni a képet. Sajnos.

A fejekben lévő katyvaszra kitűnő példa a Csongrád Megyei Önkormányzat és néhány civil egyesület által szervezett rendezvény. Szegeden a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján - a szélsőjobboldali eszmékkel szimpatizáló - Wass Albertre emlékeznek.

De lehet ezt még fokozni? Igen!

A megemlékezésre szónoknak hívták az egykori vad kommunista Kun Béla (<<KLIKK) unokájának feleségét. Gereben Ágnes nagyon aranyos, de az ő szereplése legalább annyira gusztustalan, mint amikor Habsburg Ottó szónokolt és koszorúzott március 15-én.

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja egyelőre nekem nem jelent semmit. Nem vagyok hajlandó két út közül választani. NEM VAGYOK KOMMUNISTA, de a nácikkal sem szimpatizálok. Tessék mondani: más út nincs?

Kommentek

123 következő >> végére >>> 22 hozzászólás
22. hozzászólás flexsnake 2009.02.27. 17:35:56

nem,nem,soha
majd ha te kiírod a neved akkor pattogjál.

21. hozzászólás flexsnake 2009.02.27. 17:35:56

nem,nem,soha
majd ha te kiírod a neved akkor pattogjál.

20. hozzászólás lilja 2009.02.26. 13:13:41

Ja, meg kell jegyeznem, Sólyom László soha nem ismerte nagyapját, hiszen annak halála után született.

19. hozzászólás lilja 2009.02.26. 13:11:53

"A megemlékezésre szónoknak hívták az egykori vad kommunista Kun Béla (<<KLIKK) unokájának feleségét. Gereben Ágnes nagyon aranyos, de az ő szereplése legalább annyira gusztustalan, mint amikor Habsburg Ottó szónokolt és koszorúzott március 15-én."

Kun Béla unokája még, tehát nem az unokájának az akárkicsodája, hanem az _unokája_ Sólyom László, a Magyar Köztársaság jelenlegi köztársasági elnöke. Ezek szerint tehát, ha ő lett volna az egyik szónok a rendezvényen, az is borzalmasan gusztustalan lett volna?

18. hozzászólás nem,nem,soha 2009.02.26. 12:54:59

figyelj már te leves!

mikor biggyeszted már ki a színvonalas jegyzetkéid fölé anyádéktól kapott nevedet?

tudod, olyan: "ez vagyok én, vállalalom, amit ideírtam" mert ez nagyon nem illik egy kulturlényre, hogy egy történelmi maszk mögé bújva, mindeféle szirszart összeír, annélkül, hogy legalább egyetlen hivatkozást beletenne.

Ok, hogy ez egy blog, de mégiscsak a Délmagyar-ban blogolsz.

hidd el, ez méginkább növelné a bejegyzéseid amúgy sem elhanyagolható színvonalát.

17. hozzászólás flexsnake 2009.02.25. 14:30:43

Tény hogy nemigazán akart albika lepacsizni a zsidókkal, de ettől még nem volt náci. Náci az volt aki aztán zászlósként tolta maga előtt halála után. Mert divat lett. Divat lett az írása meg úgy ő maga. És nem az a probléma hogy szobrot állítanak neki állítottak már régebben is, az a baj hogy ezt azok állították akik ezzel rombolni akartak. Mert a turul önmagában csak egy kitalált madár akár kerecsensólyom, akár nem, de amint egy zászlóra tűzik, már nem madár lesz hanem undorító állat.
A történelem az amire használják, azt mindenki úgy értelmezi ahogyan akarja.

16. hozzászólás achilleus 2009.02.25. 14:12:57

A NÉZŐPONT intézet mai közzétett felméréséből:
"2009. február
országos felmérés
? Tekintettel a kommunizmus áldozatainak emléknapjára, a Nézőpont Intézet
februárban Kádár János megítéléséről is érdeklődött. Minden második honfitársunk a
magyar történelem ,,inkább pozitív" szereplőjének látja a 32 évig regnáló pártfőtitkárt.
Kevésbé meglepő, hogy az MSZP-szavazók 73 százaléka így vélekedik, az azonban
elgondolkodtató, hogy a sokszínű Fidesz-tábor 43 százaléka is nosztalgiázik."

Hát igen, ez van.

15. hozzászólás achilleus 2009.02.25. 13:44:51

Úgy tűnik, a Délmagyar ezzel az írással emlékezik az emléknapra. (Mást ugyanis nem találtam, sem tegnap, sem ma.) Az írás primitív, egyoldalú, próbálná meg valaki a Körmös Bauer, vagy az ávós Pethő családfáját birizgálni, egyből le lenne torkolva, hogy mit számít a szülők előélete, főleg ha ugyanabban az eszmei mocsokban fetreng, mint az apja. Persze, ha megtagadja, akkor előveszik. - Sztálin lánya jut eszembe.

14. hozzászólás achilleus 2009.02.25. 13:33:59

Hát igen, Kun Béla sem ágyban, párnák közt ....

13. hozzászólás .suhym. 2009.02.25. 12:55:28

Olyan, hogy "horthyzmus" nincs!

Wass Albert soha nem volt szélsőjobbos, hanem egy hazáját mindvégig szerető ember. Lehet tanulni tőle...a könyveiből.....nem keveset, sokat!

Én részemről tiszta szívemből utálom a kommunistákat és a nácikat is,
DE
köszönöm azért elég jól meg vagyok a bőrömben:))

Aki a fenti "cikket" írta igencsak hiányos történelmi ismeretekkel rendelkezik Horthyt illetőleg, vagy teletömték a fejét hatalmas blődségekkel.
Aki a Horthy rendszer és a nácik közé egyenlőségjelet tesz az egyszerűen....hogy is fogalmazzak...maradjunk abban, hogy buta...nem kicsit, nagyon!


22 hozzászólás123 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!