Bor tér Szeged

2012.09.21. 21:43

Látványpincészet a Bor téren

Szeged - A tokaji, szekszárdi, egri borászatok mellett most már a Csongrád megyeiek is izgalmas kínálattal rukkoltak elő a Bor téren. A Villányban szüretelő szegedi, a téren látványpincészetet bemutató szintén helybeli és a kontyalávalókat kínáló klárafalvi vállalkozás is tudja, mi hozza izgalomba a rendezvény látogatóit.

Horváth Attila

Villány, Eger, Tokaj, Szekszárd. Az ismert bortermelő vidékek képviselői mellett szegedi, sőt klárafalvi borász is jött a Bor térre. – Tavaly májusban nyitottuk meg pincénket, de először 2006-ban szüreteltünk – mondta péntek délután [namelink name="Kovács László"] a rendezvényen. A szegedi férfi családi borászatot alapított Villányban. 8 hektáron gazdálkodnak, két lányával közösen árulta a finom nedűket a Dóm téren.

[namelink name="Ujvári Mihály"] az egyetlen, akinek Szegeden közigazgatási területén pincéje van. Vele és családjával is találkoztunk: kiköltöztették a pincészetet is. Épp egy század közepi darálóval készítettek mustot az érdeklődőknek. [namelink name="Ujvári Csaba"], Mihály fia elmondta: 1980 óta működő pincészetük tavaly is jelen volt a Dóm téren, nagy sikert aratva a szegediek körében. Náluk láthattuk azt a táblát, ami bizonyítja: már 1892-ben is készült bor és pálinka Dorozsma területén.
Meglepő módon férfiakkal is találkoztunk a klárafalvi Kontyos pincészet standjánál. Azért lepődtünk meg, mert a gyümölcsborok az ő körükben is nagy sikert arattak.

Szőlőt is daráltak a szegedi Bor téren. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)






Szőlőt is daráltak a szegedi Bor téren. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!