Borfesztivál

2019.05.20. 21:22

Frittmann rozé cuvée-je lett Szeged bora - Galéria

Hétfőn rendezték meg a XXV. Szegedi Borfesztivál versenyét, amelyre 60 borász több mint 140 tétellel nevezett. A borászokat és az érdeklődőket Balla Géza, a 2018-as év borásza köszöntötte, aki egyben a zsűri elnöke is volt. A Szeged Város Bora 2019 díjat a Frittmann Borászat 2018-as rozé cuvée-je nyerte.

Munkatársainktól

A város bora mellett további díjakat is kiosztottak. A legszebb fehérbornak a Frittmann Borászat generosáját, a legszebb vörösbornak a Günzer Családi birtok 2017-es cabernet sauvignonját, a legszebb tokaji bornak a Tolcsva Bor Kft. 2014-es tokaji 5 puttonyos aszúját, a fesztivál legelegánsabb borának a Holdvölgy Exaltation Tokaji É.S. muskotályát, a legszebb rozébornak a Font Pincészet Kft. kékfrankos rozéját, a legszebb megjelenésű bornak a Schieber Pincészet Tabu kékfrankosát választották. A társadalmi zsűri díját a Kincsem Kastély Szőlőbirtok 2016-os furmintja vihette haza.

 

Szeged bora és a legszebb fehérbor díját is elhozták Frittmann-nék. A borászat vezetője, Frittmann János lányával, Anitával koccint. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA


Az ünnepélyes díjkiosztó után a Frittmann Pincészet vezetője, Frittmann János Szeged város boráról elmondta, hogy egy pinot noir és egy zweigelt cuvée, amely gyümölcsös, könnyed, jól fogyasztható bor. A közismert borász hozzátette, ezzel a népszerű borukkal világversenyen is nyertek már díjat.

 

Tudósok borai a Széchenyi téren


Május 22-én, szerdán 17 órakor a Szegedi Tudományegyetem a Széchenyi téren külön programmal népszerűsíti a „tudósok borait", azaz az SZTE és a SZAB közös borminősítő versenyének eredményeit, amelyről lapunk is hírt adott a múlt héten. A borfesztiváli rendezvényen fellépnek az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatói és a Szegedi Egyetemi Színház zenekara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!