Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Egy hét múlva startol a szegedi borfesztivál

Dupla jubileumot ünnepel a rendezvény: 300 éve kapta vissza szabad királyi városi rangját Szeged, és 25 éve indult a borfesztivál. Mára az ország legnagyobb gasztronómiai és kulturális fesztiválja lett belőle.
Dupla jubileumot ünnepel az ország legnagyobb gasztro-, kulturális fesztiválja: Szeged 300 éve kapta vissza szabad királyi városi rangját, a szegedi borfesztivál pedig 25 éve indult útjára. Méltó módon ünnepli meg ezt a város a május 17-én kezdődő borfesztiválon, minden eddiginél változatosabb programokkal.
 

– A tíz nap alatt 250 fellépő és 160 borászat jön Szegedre. Olyan ikonok állnak színpadra, mint a Quimby, Geszti Péter és a Honeybeast

– árulta el az esemény sajtótájékoztatóján Németh István fő szervező, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője. Fantasztikus zenei csemegének ígérkezik a Honeybeast Symphoney-koncertje, amelyen a Szegedi Szimfonikus Zenekar is közreműködik. Gyüdi Sándor, a zenekar vezetője elárulta, a szimfonikusok tagjainak nagy kedvence a Honeybeast, így örömmel vállalták a különleges produkciót.
Életkép a tavalyi szegedi borfesztiválról. Fotó: Kuklis István
Életkép a tavalyi szegedi borfesztiválról. Fotó: Kuklis István
Május 21-én kezdődnek a nemzetiségi napok, amelyen a Szegeden élő nemzetiségek nyújtanak ízelítőt kultúrájukból.

Idén sem maradunk sportos program nélkül: újra jön a sportolók viadala, a sárkányhajóverseny a Tiszán és a Contitech Continental futófesztivál május 19-én.

A borfesztivál második hétvégéjén most is megrendezik a hídi vásárt, megtudtuk, ez is jubilál, huszadszor válogathatunk a kézművesek áruiból a Belvárosi hídon. A megújult újszegedi ligetben ekkor gyereknapi rendezvények várják a családokat.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vihar vetett véget a szegedi sárkányhajó versenynek - Galéria

Vihar vetett véget a szegedi sárkányhajó versenynek - Galéria
2-3 futam után a heves esőzés és villámlások miatt leállították a versenyt. Tovább olvasom