Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Pénteken nyílik a huszadik borfesztivál

Szeged - A tíznapos borünnep a Szeged napja ünnepségsorozat része, amely 250 programmal, 10 helyszínen, 140 borásszal várja az érdeklődőket.
Több száz táncos karneváli hangulatú menete és tűzijáték nyitja meg péntek este a XX. Szegedi Borfesztivált. A tíznapos borünnep a Szeged napja ünnepségsorozat része, amely 250 programmal, 10 helyszínen, 140 borásszal várja az érdeklődőket.

A hagyományos borfesztivál, gasztroudvar, hídi vásár, a kézművesek utcája mellett idén a Dugonics téren új rendezvények is lesznek: Kincs tér néven a hungarikumok és magyar értékek mellett őstermelők, kézművesek állítanak ki. Számos színpadi program is várja a látogatókat.

A programokról, fellépőkről, kapcsolódó eseményekről Licsicsányi Ilona, a Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatója szerdán sajtótájékoztatón számolt be. Fellép többek között Kállay-Saunders András, Tóth Vera és a hazai dzsessz kiemelkedő alakja, Berki Tamás is. A borünnep ideje alatt egy LED-falon a Borfeszt TV sugároz.

A borárverésekből befolyt összeget a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak ajánlják fel a szervezők. – Reméljük, az időjárás is kegyes lesz hozzánk – tette hozzá Licsicsányi.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borbás Mária: A fröccs nem ördögtől való!

Nemcsak műsorvezetőként és gasztrokalandorként, de sommelier-ként is ismerhetjük Borbás Máriát, aki szerint bőven van még mit tennünk bortéren. Tovább olvasom