Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Versenyben a borok a XXV. Szegedi Borfesztiválon

Ismét összemérik boraikat Magyarország első számú borászai. A rendezvény történetéhez szorosan kapcsolódik a borverseny, mely 1997-ben indult útjára.
A kezdeti időkben 35- 45 db borminta gyűlt össze, ezeket 3 bizottság bírálta el a Délmagyarország napilap szerkesztőségében, egy 20 pontos bírálati rendszerben. A nevezett nedűk száma fokozatosan nő, jelenleg körülbelül 150 mintát bírálnak el a Szegedi Városkép és Piac Kft. által felkért szak értők 100 pontos módszer alkalmazásával. A verseny tesztelői között megfelelő képesítéssel és kóstolói tapasztalattal rendelkező borászokat, szakértőket, szakírókat tisztelhetünk, míg elnöknek minden évben az “Év borászát" kérjük fel. A bírálók természetesen nem ismerik a tesztsorrendet és nem beszélhetnek egymással, a bírálat szigorú tematika szerint történik. A pontszámok a kóstolók által adott pontok számtani átlagából keletkeznek, így ez alapján határozzák meg a sorrendet és ítélik oda a díjakat.

Kóstolja meg Ön is a díjnyertes borokat! Az ünnepélyes eredményhirdetésre május 20-án 18:00 órakor kerül sor a Rádió 88 színpadon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 2018-as Év Bortermelője Díj nyertese: Balla Géza

A 2018-as Év Bortermelője Díj nyertese: Balla Géza
Az Év bortermelője díj 1991-től tartó karrierjében még nem fordult elő, hogy valaki az első… Tovább olvasom