Jó kezekben lesz mindenki

2023.08.17. 12:00

Mintegy ezren vesznek részt az atlétikai vb egészségügyi biztosításában

A sportesemény biztosítása nem érinti negatívan a magyarországi mentést.

MW

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója (b) és Németh Balázs, a sporteseményt szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (j) az atlétikai világbajnokság egészségügyi biztosításáról tartott sajtótájékoztatón a Nemzeti Atlétikai Központ előtt 2023. augusztus 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Mintegy ezren vesznek részt a szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság egészségügyi biztosításában – közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az MTI beszámolója szerint Csató Gábor elmondta,

elkülönített pluszkapacitással készülnek a világbajnokságra, az ország számos pontjáról érkeznek munkatársaik a sporteseményre, amelyen naponta változó számú mentőegységgel lesznek jelen.

Az OMSZ mellett a honvédkórház munkatársai is részt vesznek a világbajnokság egészségügyi biztosításában – fűzte hozzá, rámutatva arra, hogy egy ilyen sporteseményen szükség lehet speciális sportorvosi tudásra, valamint traumatológusokra és radiológusokra is.

Csató Gábor azt mondta, hogy szombaton és vasárnap több mint ötven mentőegység vesz majd részt a világbajnokság egészségügyi biztosításában.

A világbajnokság biztosítása nem érinti negatívan a magyarországi mentést – hangsúlyozta.

CSATÓ Gábor
Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója beszél az atlétikai világbajnokság egészségügyi biztosításáról tartott sajtótájékoztatón a Nemzeti Atlétikai Központ előtt 2023. augusztus 17-én
Fotó: Máthé Zoltán / Forrás: MTI

Kitért arra, hogy

az egyes programelemekhez speciális mentési terveket készítettek.

Németh Balázs, a sporteseményt szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott: „jó kezekben lesz mindenki”, aki az atlétikai világbajnokságon akár nézőként, akár versenyzőként vesz majd részt.

Szervezőként mindent megtesznek azért, hogy ne legyen dolguk a mentőknek – mondta, hozzátéve: készülnek kánikulára és viharra is.

Németh Balázs kijelentette, hogy ez a legnagyobb sportesemény, amelyet az OMSZ biztosít, hiszen az atlétikai világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!