Bulvár, celeb

2016.06.30. 19:45

A Trónok harca szereplői ellátogattak egy leszboszi menekülttáborba

Ellátogatott a Leszbosz szigetén létesített Kara-Tepe menekülttáborba a népszerű Trónok harca tévésorozat szereplőgárdája. A színészek arra biztatták a turistákat, hogy minél nagyobb számban keressék fel a szigetet.

A fantáziasorozatban Sir Davost alakító Liam Cunningham arról számolt be, hogy nagyszerű látni, milyen "szépen bánnak a menekültekkel és a migránsokkal" a táborban. A színészek a Nemzetközi Menekültügyi Bizottság (IRC) meghívására utaztak a szigetre.


Cunningham és a széria két további sztárja, Maisie Williams és Lena Headey a szerdai látogatás alatt a táborban élő menekült családokkal beszélgetett, és játszottak is a gyerekekkel. A színészeket a mütilénéi várba is elkalauzolta a leszboszi polgármester.


A Trónok harca produkció és az IRC márciusban indított közös kampányt, hogy felhívják a figyelmet a világszerte otthonukat elhagyni kényszerülő menekültekre. Cunningham, Williams és Headey szerepelt is azon a videón, amellyel arra szólították fel a közvéleményt, hogy önkéntes munkával vagy pénzadományokkal segítsenek a világban élő 60 millió menekültön.


A leszboszi Moira és Kara-Tepe táborban több mint 2800 menekült él. 


Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint 2016-ban június 28-ig több mint 90 ezer menekült érkezett Leszboszra, a menekültáradat márciustól apadt el lassacskán. Júniusban naponta átlag már csak 15 menekült ért partot a szigeten.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!