Bulvár, celeb

2016.06.14. 15:48

Balogh Roland gitáros tehetségkutató versenyt nyert

A művész így fellép az augusztusi montanai gitárfesztiválon és közös lemezt vesz fel a verseny névadójával, Lee Ritenourral.

Balogh Roland dzsesszgitárművész és zeneszerző nyerte a Lee Ritenour Six String Theory elnevezésű gitáros tehetségkutató verseny dzsesszkategóriáját és a nagydíjat is, így fellép az augusztusi montanai gitárfesztiválon és közös lemezt vesz fel a verseny névadójával - hangzott el az M1 aktuális csatornán reggel.

A Lee Ritenour Six String Theory versenyen a "nem profi" művészek nem lépnek fel, hanem két YouTube-felvétellel neveznek, ahol szólóban, duettben vagy együttesükkel játszanak, idén rock-, blues-, dzsessz, akusztikus/country-, klasszikus/flamenco- és ritmusgitár-kategóriában lehetett indulni a tehetségkutatón - mondta Balogh Roland Junior Prima díjas dzsesszgitáros.

"Négy hónapon át tökéletesítettem a felvételeket, hogy a legjobbat tudjam megmutatni magamból" - idézte fel a gitáros, aki elmondta, hogy fődíjasként augusztusban elutazhat a montanai Crown gitárfesztiválra, ahol világsztárok tartanak kurzusokat.

"Innen Malibuba megyünk és a verseny névadója, Lee Ritenour világhírű gitárossal közösen készítünk lemezt. Ezután Japánba utazunk, ahol a világ egyik legnevesebb dzsesszklubja, a tokiói Blue Note színpadán játszhatok" - mondta el Balogh Roland.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!