bírósági ügy

2020.12.10. 21:09

„Sosem vett engem komolyan!”: beperelte párját, mert nyolc év után sem vette feleségül

A párnak közös gyereke is van már.

Forrás: Shutterstock

Egy 26 éves zambiai nő beperelte nála két évvel idősebb párját, mert a férfi nem vette még őt feleségül. A Mwebantu nevű helyi híroldal szerint Gertrude Ngoma

úgy érezte, hogy párja nyolc évet elvett az életéből és ahelyett, hogy feleségül vette volna őt, csak húzza az idejét – írja a Bors.

A nő a bíróságon azt magyarázta, hogy párjának, Herbert Salalikinek az évek alatt egyáltalán nem állt szándékában házasságot kötni vele, és ezért fogyott el a türelme vele szemben. Pedig a kapcsolatukból már egy közös gyermek is született.

A szerelmesek bár soha nem éltek együtt, a férfi rendesen kifizette a párja családjának a hozományt, ami elvileg annak az előjele, hogy hamarosan házasságot kötnek. Ám ennek már több éve, Ngoma pedig most besokallt és a bírósághoz fordult.

Sosem vett engem komolyan, ezért is fordultam a bírósághoz, mert szeretném tudni, hogy milyen jövő áll előttünk.

– magyarázta a nő, akinek még jobban megingott a bizalma Salalikiben, amikor kiderült, hogy a férfi más nőkkel is találkozgatott.

A bíróságra citált apa azzal védekezik, hogy nincs olyan anyagi helyzetben, hogy finanszírozni tudjon egy esküvőt, ráadásul szerelme nem is adta meg neki azt a figyelmet és türelmet, amire szüksége lenne.

Az ügyben eljáró bíró azt tanácsolta, hogy a felek a bíróságon kívül állapodjanak meg,

hiszen Ngoma követelésének sok jogi alapja nincsen.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!