Nagypálinál szaladtak

2021.02.09. 05:57

Szédületes felvétel! Hatalmas szarvasrudlit videóztak le Zalában (videó)

Különleges látvány, ahogy ezek a hatalmas állatok megindulnak. Feltehetően, sajnos valaki megzavarta őket és menekültek...

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A nagypáli kereszteződésnél, hétfőn délután rögzítette egy arra autózó sofőr a szarvascsorda vonulását. A fiatalember azt írta: 50-60 állat érkezett a két méter magas kerítéshez, melyet az ugrások közepette szinte szétszaggattak – írja a zaol. A portálnak, a zalaegerszegi Szakony Marcell küldte el ezt a lenyűgöző felvételt.

A szarvasok természetes viselkedése, hogy főleg a téli időszakban csapatokba – rudlikba – állnak és csoportosan keresnek táplálékot.

Ilyenkor tehát gyakrabban lehet találkozni így velük, de az ritkaság, hogy így vágtatnak át egy úton, fényes nappal. Erre feltehetően az a magyarázat, hogy valahol megijesztették őket. Például agancsgyűjtők, akik ezekben a hónapokban járják az erdőket és ezzel zavarják a vadakat.

A zalai sofőrnek hétfőn szerencséje volt, balesetveszélyes lehet egy ekkor csapattal a közúton találkozni. A felvételt mindenesetre érdemes megnézni, ritkán látni ilyet!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!