most derült ki

2021.04.19. 16:30

Fülöp herceg sírba vitte a titkát: volt egy eltitkolt szerelme

Az ausztrál Sandra Jacques egész életében a férfiért epekedett.

Britain's Prince Philip, Duke of Edinburgh opens the Cardiff University Brain Research Imaging Centre on June 7, 2016 in Cardiff. (Photo by Dominic Lipinski / POOL / AFP)

Forrás: AFP / Dominic Lipinski

Fotó: AFP

Megdöbbentő levél jutott a Dialy Mail birtokába a minap. A sorokat egy néhai bárénekesnő fia küldte el az angol lapnak. A forró üzenetek szerint Sandra Jacques-nak 1947-ben rövid, de viharos románca volt a múlt pénteken elhunyt Fülöp herceggel – írja a Metropol.

A dátum fontos, ugyanis pont abban az évben vette feleségül II. Erzsébetet a herceg.

A 2004-ben elhunyt Sandra Sydney városának egyik csillaga volt, számos bárban és kabaréban lépett fel. A díva rengeteg időt töltött együtt a későbbi herceggel, akit a katonai kötelezettségei miatt vezényeltek Ausztráliába.

Fülöp herceg fiatalon nagyon jóképű férfi volt, akiért epekedtek a nők
Fotó: AFP

 

„Szerette maga keverni az italait és igazán ördögire sikeredtek. Rum, gin, vodka – mindig ezeket vegyítette. Nagyon jó táncos volt, de sosem vette komolyan. Nem szerette a keringőt és sosem rázta a csípőjét. Igazi buli volt vele lenni” – mesélte Sandra, aki saját állítása szerint beleszeretett a hercegbe.

A románcról azonban nem beszélhetett élete során, ugyanis a királyi udvar titoktartási szerződést íratott vele alá.

Fülöpöt a szolgálat után visszahívták Angliába, ahol 1947. november 20-án összeházasodott a most 94 éves II. Erzsébettel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!