Budapesten ad koncertet a világ leghangosabb bandája

A Deep Purple december 9-én áll színpadra a Papp László Budapest Sportarénában.

A Deep Purple a heavy metál és a modern hard rock műfajok egyik úttörője, noha eredetileg progresszív rockbandaként indultak, és csak 1970-ben váltottak keményebb hangzásra.

A Led Zeppelinnel és Black Sabbath-tal együtt a “70-es évek brit hard rock és heavy metál szentségtelen háromsága” néven is emlegették őket. A csapat számtalan rock és metál zenekarra volt hatással; többek között a Metallica, a Judas Priest, a Queen, az Aerosmith, a Van Halen, az Alice in Chains, a Pantera, a Bon Jovi, a Rush, a Motörhead, valamint az angol újhullámos heavy metál bandák közül az Iron Maiden és a Def Leppard is őket nevezi meg, mint az egyik legfőbb inspirációt zenéjükre.

1975-ben a világ “leghangosabb bandája” címen bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is, az 1972-es londoni Rainbow színházban tartott koncertjük alapján. A Deep Purple pályafutása során több mint 100 millió lemezt adott el, és 2016-ban beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is.

A világ egyik legkeményebben turnézó csapataként is számon tartják őket. 1968-tól napjainkig (leszámítva az 1976-1984 közötti kihagyásukat) gyakorlatilag folyamatosan turnéznak a világban. Ez a csodálatos csapat a legújabb showjukkal december 9-én ismét látható lesz a Budapest Arénában!

A budapesti koncertre jegyek március 27-én 10 órától kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül.

A makói Zrínyi utcai óvodában az összes dolgozó elkapta a koronavírus fertőzést
A koronavírus-járvány kitörése óta még nem regisztráltak egy nap alatt annyi új fertőzöttet Csongrád-Csanád megyében, mint október 30-ra virradóra.
Szombaton többnyire derült idő várható
A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 12 és 17 fok között valószínű.
Nagy erejű földrengés rázta meg az Égei-tengert, többen meghaltak
Hetes erősségű földrengés rázta meg pénteken az Égei-tenger medencéjét, kisebb szökőárat váltva ki.
Molotov-koktéllal és késsel támadt rendőrökre egy iszlamista kamasz Tatárföldön
„Allahu akbar!” kiáltással rántott kést az őt utolérő rendőrökre.
Fogolyzendülés a magyar börtönben: ezért lázadtak az elítéltek
Az őröket is meg akarták támadni.
Újra lebukott Karácsony: dúskál a pénzben a főváros
Nem kedveznek a hivatalos számsorok a folyton folyvást pénzért kuncsorgó Karácsony Gergely főpolgármesternek.