Tragédia

2021.06.26. 06:15

Diana utolsó szavaira emlékezett vissza az elsősegélyt nyújtó orvos

60 éves lenne idén Diana hercegné, aki autóbalesetben vesztette életét 1997. augusztus 31-én hajnalban Párizsban.

FILES - Picture taken 27 January 1988 shows Princess of Wales Diana, during her visit to the Footscray Park in suburb of Melbourne. A Jury is set to come together in London 02 October 2007, more that 10-years after the death of Princess Diana and Dodi el Fayed to find the cause of death. AFP PHOTO PATRICK RIVIERE (Photo by PATRICK RIVIERE / AFP)

Forrás: AFP / Patrick Riviere

Fotó: AFP

A tragédiát a Daily Mail elevenítette fel, megkeresve az orvost, aki elsőként próbált meg segíteni a Szívek hercegnőjén, és a papot, akit a kórházban haldokló Dianához hívtak – írja a Borsonline.

A walesi hercegné a paparazzókat megkerülve próbált eljutni az egyiptomi üzletember lakásához a párizsi Ritz hoteltől szeretőjével, Dodi al-Fajeddel, de a fotósokat nem sikerült megtéveszteniük. Az ittas sofőr, hogy lerázza őket, az Alma-alagút felé vette az irányt, ahol elvesztette uralmát a jármű fölött, és nagyjából 105 km/órás sebességgel egy pillérnek csapódott.

Biztonsági övet sem a sofőr, sem az utasai nem kapcsolták be.

Dodi és Paul azonnal meghalt, a testőr és Diana pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett. Alig pár másodperccel később érkezett az alagúthoz Frederic Mailliez szolgálaton kívüli orvos, aki a balesetet látva azonnal cselekedett – csak a későbbi híradásokból tudta meg, hogy a walesi hercegné életéért küzdött.

Az első és hátsó ülés között egy fiatal nő ült, talán a legszebb, akit valaha láttam. Nem voltak látható sérülései, de nehezen vett levegőt.

– emlékezett vissza Mailliez. Az orvosnak feltűnt, hogy egyre több fotós gyűlik köréjük, de nem törődött vele, teljes erővel az életmentésre koncentrált. Nem sokkal később a tűzoltók is megérkeztek. – A kollégáim kiemelték Dodit a kocsiból, én pedig Dianával maradtam és fogtam a kezét, amíg a mentők kiértek.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!