Hallgassa élőben!

Dühösek a rajongók, petícióban kérik a Trónok harca befejező évadának újraforgatását

Több mint 400 ezer rajongó írta már alá azt a pár napja indított online petíciót, amelyben azt kérik az HBO-tól, hogy forgassák újra a Trónok harca most futó, 8. évadát "kompetens szerzőkkel".

Több mint 400 ezer rajongó írta már alá azt a pár napja indított online petíciót, amelyben azt kérik az HBO-tól, hogy forgassák újra a Trónok harca most futó, 8. évadát “kompetens szerzőkkel”.

A petíciót a vasárnapi epizód után egy Dylan D nevű rajongó indította a Change.org honlapon. A petíció szerint David Benioff és D. B. Weiss, a széria 8. évadának alkotói “teljesen alkalmatlannak bizonyultak” a feladatra, miután már nem volt eredeti forrás, amelyből dolgozhattak volna.

A Trónok harca-sorozat George R. R. Martin regényfolyama nyomán készült, ám az író a történetet lezáró két utolsó könyvvel még nem készült el, így a tévés változat befejezését Benioff és Weiss írta meg.

“Ez a sorozat megérdemel egy olyan befejező évadot, amelynek van értelme” – fogalmazott a petíció írója és arra biztatta az HBO-t, hogy váltsa valóra az elvárásokat.

Sok rajongó azon háborodott fel, hogy a sorozat egyik főhőse, Daenerys Targaryen, akit Emilia Clarke alakít, sárkányával lerombolta Királyvárat, és nem hagyott időt az embereknek arra, hogy elmeneküljenek a támadás előtt. A nézőket kiborította, hogy Targaryen éppen a befejező évad végére változott gonosszá és pusztított el sok ezer embert.

A Trónok harca 8. évadának utolsó részét vasárnap láthatja az észak-amerikai közönség, az HBO adatai szerint Amerikában mintegy 43 millióan nézik a széria epizódjait.

Minden korábbit meghaladó vakcinaszállítmány érkezik (videó)
A Kína – Magyarország légihídon hozzák az oltóanyagot.
Minden lakos saját szalagot kapott
Különleges májusfát állítottak Csanádalbertin a helyi civilek. Ahány lakosa van a falunak, annyi szalag került a fára. Minden korosztályt más-más színnel jelöltek. A fa május végéig díszíti a művelődési ház előtti teret. A hónap utolsó szombatján pedig kitáncolják a fát, amihez várják a táncoslábú csanádalbertiek jelentkezését.
Oroszországban bejegyezték a Szputnyik Light vakcinát
Az oltóanyagot elsősorban olyan országokban tervezik alkalmazni, ahol sürgős a járvány terjedésének megakadályozása.
Beindul a mórahalmi turizmus, nyit a lovasszínház is
Színvonalas színházi produkciókkal, kibővített fürdőszolgáltatásokkal és különleges koncertekkel indítják újra a turizmust Mórahalmon.
Júniusban folytatódik a településfásítási program, újabb 24 ezer fára lehet pályázni
Az Agrárminisztérium által indított program keretében eddig 10 695 fát ültettek el.
Kis Tudós Táborok a gimnáziumban
A 8 és 10 éves korosztályt ­várják nyáron.