megrázó részletek

2021.06.23. 08:30

Édesapja elájult, amikor a koporsó a földbe ért: eltemették a kisfiút, aki megfulladt, miután társa a vízbe lökte

A barátja nem tudta, hogy a kisfiú nem tud úszni.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Múlt héten hunyt el egy 10 éves hódsági kisfiú, akit 8 éves társa lökött a hódsági városi uszoda medencéjébe. A két kisfiú bemászott a lezárt területre és játszottak, amikor egyikük belökte az úszni nem tudó B. P.-t a vízbe.

A fiú úgy hitte, hogy barátja tud úszni, s amikor észrevette, hogy nagy a baj, ijedtében elszaladt. A hallásvesztett őr nem vette észre, hogy a két fiú bemászott a kerítésen, fogyatékossága okán pedig azt sem hallotta meg, hogy baj van.

A biztonsági kamera felvételein jól látható, hogy a kisfiú kétszer is feljött a felszínre. Néhány percig küzdött az életéért, és megmenekülhetett volna, ha valaki észreveszi vízbeesését. A biztonsági őr süketnéma, de nem vak, és láthatta, hogy a gyerekek a közelben vannak – mondta egy rendőr.

Gyásznapot rendeltek el a temetés napjára

B. P.-t szülei, nagyszülei, barátai, iskolatársai, tanárai, szomszédai búcsúztatták mély gyászban és fájdalomban – írta a dehir.info alapján a Bors.

Édesapját olyannyira legyűrte a bánat, hogy elájult, amikor gyermeke koporsóját a földbe engedték.

A nyugat-bácskai településen gyásznapot hirdettek, a központban félárbócra engedték a zászlókat a kisfiú tiszteletére.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!