tragédia

2021.02.27. 05:50

Felfoghatatlan: percek alatt végzett a négyévessel a véletlen felszippantott rajzszög

A gyászoló szülők mindenkit figyelmeztetnek: hétköznapi tárgyak is gyilkolhatnak.

Forrás: © GoFundMe / Bors

A kétgyermekes brit Ayla Rutherford éppen zuhanyozott, amikor január 9-én férje kétségbeesetten kiabált utána, mert négyéves fiuk, Axel fuldoklott. Az apa, Josh úgy gondolta, a gyermek lenyelhetett valamit, ami a torkán akadt, de hiába próbált rajta segíteni a Heimlich-fogással, nem járt sikerrel – írja a Bors.

Percek alatt történt a tragédia

A családfő látta, hogy kisfia valamit felszippantott, de mire mellé ugrott, hogy kivegye a szájából, már késő volt. Néhány pillanat múlva a földön küzdöttek a négyéves életéért, mert leállt a légzése. A gyermeket azonnal kórházba szállították, a vizsgálatok során azonban nem találtak semmit Axel torkában, ami megakadályozhatta légzését. A tüdejéről készült röntgenkép viszont borzasztó dolgot mutatott ki:

egy rajzszög akadt meg a légzőszervében

A négyévest egy héten át ápolták az intenzív osztályon, de végül beállt nála az agyhalál, majd nem sokkal később meghalt.

Fotó: © GoFundMe / Bors

Hétköznapi tárgyak is gyilkolhatnak

A gyászoló szülők a tragédia óta most először álltak nyilvánosság elé, hogy felhívják a szülők figyelmét arra, a hétköznapi tárgyak is jelenthetnek halálos veszélyt a gyerekekre.

Ha van otthon rajzszöged, dobd ki őket, zárd el valahova messzire, mert akár a gyereked élete is múlhat rajta, ha hozzáfér

– üzente az összetört édesanya. A rokonok azóta sem tudták feldolgozni a történteket. Most egy adománygyűjtő oldalon keresztül próbálnak támogatókat találni, hogy méltó temetést szervezhessenek a tragikus balesetben elhunyt négyéves gyermeküknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!