Hallgassa élőben!
Fotó: OMSZ

Hihetetlenül szomorú átverés miatt riasztottak egy mentőhelikoptert

Egy bejelentő azt hazudta, hogy ég egy mentőautó az autópályán.

Elképesztően felelőtlen esetről számolt be az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán. Feleslegesen riadóztattak egy mentőhelikopter.

Az Országos Mentőszolgálat azt írja a Facebook-bejegyzésében, hogy hétfőn az M0-ra riasztott több mentőegységet és egy mentőhelikoptert is a fővárosi mentésirányítás.

Ennk az oka az volt, hogy bejelentést kaptak a 112-es számon, hogy egy mentőautó lángol az út szélén, amiben emberek lehetnek.

Természetesen a mentésvezető ellenőrizte, hogy van-e mentőautó a helyszínen. A mentők a térinformatikai rendszeren nem látott egységet, így magán mentőt sejtettek a helyszínen.

A mentőhelikopter pillanatok alatt megérkezett, és alapos felderítés után lemondhatta a segítségül riasztott mentőerőket, a helyszínen és környékén ugyanis nem találtak ilyen eseményt.

A valótlan bejelentés komoly felháborodást keltett a bajtársi közösségben – olvasható a bejegyzésben az Origo szemléje szerint.

Hozzászólások

Rasovszky Kristóf ezüstérmes 10 km-en!
A férfiak 10 kilométeres nyílt vízi úszásában jó esély mutatkozik az újabb magyar éremre.
Augusztus 19-től kaphatók jegyek a magyar-angol és a magyar-andorrai meccsre
A kombinált jegyeket bárki kedvezményes áron megvásárolhatja.
Kétgólos előnyben a Ferencváros
A hazaiak Taras Kacharaba öngóljával kerültek előnybe a szünet előtt, a második félidő elején pedig Ihor Haratin büntetőből növelte a különbséget.
Drónkísérletbe kezdett a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
A szerkezetek a levegőből, vagyis az ültetvény letaposása nélkül vizsgálhatják a rizstövek állapotát, tápanyagellátottságát, a kártevők nyomait.
Rekordméretű tobzoskatestrész- és elefántcsontszállítmányt foglaltak le Nigériában
A hatóságok három külföldi állampolgárt vettek őrizetbe és keresnek egy negyedik, a művelet központi figurájának tartott személyt.
Hány biciklit lát a képen?
Mindig a legegyszerűbb ötletek a legnagyszerűbbek.