Hallgassa élőben!
Fotó: Magyar Közút Instagram

Kegyetlen: a Magyar Közút megmérte, mennyire forró az aszfalt a hőségriadó idején (videó)

A válasz: nagyon.

„Mérnökségi szakembereinknek sincs könnyű dolga hőségriadó idején. Nemrég az M7-es autópálya elválasztósávjában zajló kaszálási munkákról készítettünk hőkamerás felvételeket (is)” – írja Instagram-oldalán a Magyar Közút a Bors szemléje szerint.

„Ezen jól látszik, hogy mennyivel forróbb az aszfaltburkolat, mint az út menti környezet. És akkor arról nem is beszéltünk, hogy aszfaltozási munkáknál jóval 100 fok fölötti hőmérséklet a jellemző”

– közölték.

A méréseik szerint a sávokat elválasztó növényzetnél 32 fok van, de az aszfalton jóval melegebb, a lehajtó ágon már majdnem 49 fok.

A cég hőségriadót rendelt el, és ennek megfelelően osztanak vizet és védőfelszerelést a dolgozóiknak, illetve igyekeznek napszakon belül úgy ütemezni a munkákat, hogy ne a legnagyobb melegben kelljen utat építeni, javítani.

Dosszié

A hőség miatt a szokásosnál több a baleset is, úgyhogy mindenkit kérnek, hogy vezessen nagyon óvatosan. Ahol az útfelújítások miatt torlódás alakul ki, ott az autósoknak is osztanak vizet.

Hozzászólások

Makovecz Imre tervezte a pusztaszeri ravatalozót
A pusztaszeri ravatalozó 1989-ben épült Makovecz Imre tervei alapján. Korszerűsítésében, átalakításában Máté Gábor polgármester elképzelései is érvényesültek, aki a tervekről folyamatosan egyeztetett a legendás, iskola- és stílusteremtő építész egyik munkatársával, Csernyus Lőrinccel.
A kormány jogi lépéseket fog tenni a Norvég Alap ügyében
Magyarország nem fogadja el Norvégia diktátumát.
Klasszikus mesterhármas a Spílereken
A TV2 csoport újabb hosszú évekre megszerezte a Premier League közvetítési jogait, sikerült bővítenie a La Liga-kínálatot és újdonságként érkezik a Bundesliga is. Augusztustól újra a foci uralja a Spíler1 TV és Spíler2 TV műsorát, a 2021/22-es idényben 68 német első- és másodosztályú, 190 angol és több mint 380 spanyol bajnoki mérkőzés lesz látható a szezon során. Rangadók, sztárcsapatok, világklasszisok és magyar büszkeségeink: ezt kínálják a prémium Spíler sportcsatornák!
Csütörtökön sokfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani
A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok – 19-34 fok – között várható.
Terelőversenyen mérik össze tudásukat a magyar pásztorkutyák
Az eseménysorozaton keresztül a látogatók betekintést nyerhetnek a hagyományos pásztorélet mindennapjaiba is.
Tragédia: 15 éves lány kapott szívrohamot, miközben egy idősebb férfival szexelt
A férfi még el tudta vinni egy Sao Paulo-i kórházba, de az orvosok már nem tudták megmenteni.