Hallgassa élőben!
Fotó: Bors / police.hu

Körúti baleset: nem lehet ott fia temetésén Attila édesanyja

Ó. Attila a TV2 sikershow-jának, a Kismenőknek a sztárja 14 éves barátját szerette volna hazavinni egy közös ismerősük autójával, ám a 17 éves énekes rosszul mérte fel a képességeit a pesti Károly körúton haladva. Azt gondolta, hogy jogosítvány nélkül is gond nélkül elvezeti majd a két évtizedes gépkocsit.

A rendőrség által nyilvánosságra hozott felvételeken világosan látszik, hogy a sofőr óriási sebességgel rohant a végzetébe.

A kocsi totálkárosra tört, valósággal feltekeredett az útjában álló villanyoszlopra.

Attilát az egyik nagybátyja, László nevelte. A férfi a tragédia óta sokkos állapotban van, ezért rokonain keresztül üzente meg a Borsnak, hogy nem képes nyilatkozni. A szerettei igyekeznek tartani benne a lelket, hogy nem hibás a fiatal unokaöccse halálért. Elterjedtek ugyan olyan szóbeszédek, amelyek szerint a kocsi slusszkulcsát ő adta a fiú kezébe, de ezt már csak azért sem tehette, mert neki nem is volt autója.

Megbízható forrásból származó információik szerint a haláljárgány Attila egyik idősebb ismerősének tulajdona volt.

A rokonok vigasztalhatatlanok, rettegve várják a temetés napját

A fiú édesanyja, Andrea egy kisebb súlyú cselekménye miatt ül letartóztatásban.

„Már beadtuk a kérvényt, hogy kijöhessen a rácsok mögül a temetésre. Az illetékesek minden valószínűség szerint nem gördítenek akadályt.

Szegény Andit lesújtotta a tény, hogy nem lehetett együtt a fiával az utolsó napjain. Lehet, hogy ezt sosem bocsátja meg magának, de mi azon leszünk, hogy tudassuk vele: a baleset miatt nem hibáztathatja magát”

– mondta a Borsnak egy neve elhallgatását kérő rokon.

A Bors megkérdezte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) sajtóosztályát, mi a módja annak, hogy egy fogvatartott részt vehessen egy hozzátartozója temetésén. Válaszukból kiderül, hogy amennyiben a fogvatartott kérelmét engedélyezik, akkor a büntetés-végrehajtási intézet a temetés idejére előállítja, majd a szertartás végeztével visszaszállítja az intézetbe. Lehetőség van azonban arra is, hogy utólag róhassa le kegyeletét hozzátartozója sírjánál. Amennyiben az elítélt ruházati letétjében rendelkezik gyászruhával, akkor intézetparancsnoki engedéllyel a temetésen azt viselheti.

Tekintettel azonban az új koronavírus terjedése miatt hozott intézkedésekre, az intézet elhagyásával járó kapcsolattartási formák, illetve a rendkívüli eltávozások jelenleg nem engedélyezhetők

– olvasható többek között a BVOP válaszában.

Hozzászólások

Oroszországban bejegyezték a Szputnyik Light vakcinát
Az oltóanyagot elsősorban olyan országokban tervezik alkalmazni, ahol sürgős a járvány terjedésének megakadályozása.
Beindul a mórahalmi turizmus, nyit a lovasszínház is
Színvonalas színházi produkciókkal, kibővített fürdőszolgáltatásokkal és különleges koncertekkel indítják újra a turizmust Mórahalmon.
Júniusban folytatódik a településfásítási program, újabb 24 ezer fára lehet pályázni
Az Agrárminisztérium által indított program keretében eddig 10 695 fát ültettek el.
Kis Tudós Táborok a gimnáziumban
A 8 és 10 éves korosztályt ­várják nyáron.
Pénteken jelenik meg Glenn Close első dzsesszalbuma
Az Oscar-jelölt színésznő a Grammy-díjas dzsesszszaxofonos-zeneszerzővel, Ted Nash-sel készítette el a 11 számot tartalmazó lemezt.
A jövő elkezdődött: termelés vertikális farmokon
Az a cél, hogy Magyarország is helyet kapjon az öt legjobb agrárkutató ország között.