Hallgassa élőben!
Fotó: Diósjenő közösségi oldala

Macska a hivatalban: Mártont rágcsálóügyi főmunkatársnak nevezték ki

A polgármesteri hivatal cicája 24 órás szolgálatban van, mióta rágcsálóügyi főmunkatársnak léptették elő.

Nemrég bejárta a közösségi médiát, hogy milyen fontos pozícióban tevékenykedik a Nógrád megyei Diósjenő mentett cicája, Márton. A négylábúról és új beosztásáról a település hivatalos Facebook-oldala osztott meg egy képet – írja a nool.hu.

Ő Márton, a Polgármesteri Hivatal kedves, mentett cicája. 24 órás szolgálatban van, ezért természetes, hogy ő is megkapta a hivatal munkatársainak kijáró névtáblát. 🙂

Posted by Diósjenő közösségi oldala on Sunday, April 11, 2021

 

Ő Márton, a polgármesteri hivatal kedves, mentett cicája. 24 órás szolgálatban van, ezért természetes, hogy ő is megkapta a hivatal munkatársainak kijáró névtáblát – írják a bejegyzésben.

A vicces poszt rövid idő alatt népszerű lett: már több mint kétezer-ötszáz ember reagált rá.

Nem Diósjenő az egyetlen, ahol hivatali beosztást kap egy cica. Egyes országokban kitüntetett szerep jut a macskáknak, mint például Larrynek, a Downing Street legkiemelkedőbb egérészének. Közelebbi példaként pedig Bürginak, a gödöllői polgármesteri hivatal macskájának, akinek már olyan nagy a népszerűsége, hogy egy kis fülvakarás miatt is időpontot kell hozzá foglalni.

De a távolabbi vidékeken sem félnek kisebb-nagyobb cirmosokat tenni vezető pozícióba. Japán egyik vasútállomásán egészen 2015-ig egy teknőctarka nősténymacska, Tama volt az állomásfőnök és az üzemeltetési igazgató. Halála után Nitama, vagyis a “Második Tama” névre hallgató, elődjéhez hasonló tarka cica vette át a helyét.

Dosszié

Alaszka egyik kisvárosát pedig 20 éven keresztül vezette a rövidfarkú, vörös macsek, Stubbs. A négylábú polgármester 2017-ben hunyt el, szavazói nagy bánatára.

Hozzászólások

Potápi: a horvátországi magyarok ismét bizonyították élni akarásukat
A nemzet egyik legkisebb, de legerősebb közössége, a horvátországi magyaroké, ismét bizonyította élni akarását.
Szőke Alex kvótát szerzett, hat magyar birkózó utazhat Tokióba
A kötöttfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában szereplő Szőke Alex bejutott a döntőbe a birkózók utolsó, szófiai olimpiai kvalifikációs viadalán.
Ezrek tüntettek a portoi eu-csúcs idején
Ezrek tiltakoztak a szociális EU-csúcs színhelyén, hogy felhívják a figyelmet a szegénységre, a nélkülözésre és szót emeljenek a privatizáció ellen.
Iszlamista szálon nyomoznak a maldív-szigeteki merénylet ügyében
Iszlamista szélsőségesek után nyomoznak a maldív-szigeteki hatóságok a Mohamed Nasíd volt államfő ellen elkövetett pokolgépes merényletet követően.
Lavinák okoztak halálos baleseteket a francia Alpokban
Hét ember halálát okozta két különböző lavina az Alpok franciaországi részén, Szavoja kerületben – közölték a helyi hatóságok szombaton.
Több ország is elítélte az izraeli összecsapásokat
Több közel-keleti ország is elítélte szombaton a jeruzsálemi al-Aksza mecsetnél történt összecsapásokat.