Hallgassa élőben!
Fotó: Shutterstock

Felfoghatatlan fájdalom: édesanyja után nagymamáját is elveszítette a súlyos beteg Sárika

A Canavan-szindrómás székesfehérvári kislány, Geszti Sára édesanyja, Zsédely Mária koronavírusban hunyt el pár napja.

A kislány családjának kálváriájáról a feol.hu többször is írt: a Canavan-szindrómás Sárika édesanyja, Zsédely Mária évekig mindent megtett a kislányáért, erőn felül ápolta gyermekét. Nemrégiben kórházba került koronavírussal, és pár napja elvesztette a küzdelmet a betegséggel szemben.

A Canavan-szindróma egy örökletes neurológiai rendellenesség, a betegség tünetei 3-6 hónapos korban kezdődnek. Gyógyíthatatlan kor, kezelése tüneti, a betegek folyamatos ápolásra szorulnak.

A napokban a beteg kislány nagyon nyűgös volt anyukája hiánya miatt, mégis újabb s újabb kivizsgálásokra kellett vinni fájó fogacskái miatt.

Fotó: feol.hu

Ám az édesanya halálhírét újabb tragédia követte: Sárika mamája is az intenzíven küzdött az életéért, de sajnos ő is elvesztette a küzdelmet. A hírt az apuka osztotta meg a Geszti Sára Alapítványa a a Canavan betegekért közösségi oldalon – írja a feol.hu.

Borítókép: illusztráció

Hozzászólások

Potápi: a horvátországi magyarok ismét bizonyították élni akarásukat
A nemzet egyik legkisebb, de legerősebb közössége, a horvátországi magyaroké, ismét bizonyította élni akarását.
Szőke Alex kvótát szerzett, hat magyar birkózó utazhat Tokióba
A kötöttfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában szereplő Szőke Alex bejutott a döntőbe a birkózók utolsó, szófiai olimpiai kvalifikációs viadalán.
Ezrek tüntettek a portoi eu-csúcs idején
Ezrek tiltakoztak a szociális EU-csúcs színhelyén, hogy felhívják a figyelmet a szegénységre, a nélkülözésre és szót emeljenek a privatizáció ellen.
Iszlamista szálon nyomoznak a maldív-szigeteki merénylet ügyében
Iszlamista szélsőségesek után nyomoznak a maldív-szigeteki hatóságok a Mohamed Nasíd volt államfő ellen elkövetett pokolgépes merényletet követően.
Lavinák okoztak halálos baleseteket a francia Alpokban
Hét ember halálát okozta két különböző lavina az Alpok franciaországi részén, Szavoja kerületben – közölték a helyi hatóságok szombaton.
Több ország is elítélte az izraeli összecsapásokat
Több közel-keleti ország is elítélte szombaton a jeruzsálemi al-Aksza mecsetnél történt összecsapásokat.