Hallgassa élőben!
Fotó: Shutterstock

„Nagyon fáj!” – így búcsúzott testvére a kedden halálra gázolt szakembertől

Rengetegen gyászolják a kedden elhunyt, mindössze 45 éves mérnökségi szakembert, aki egy figyelmetlen bolgár kamionos miatt vesztette életét.

Kedden reggel Lébénynél egy bolgár kamionos fékezés nélkül, akkora erővel csapódott a Magyar Közút ütközési energiaelnyelő modullal felszerelt, több tíz tonnás teherautójába, hogy azt az oldalára borította és betolta a munkaterületre. A teherautó előtt tartózkodó egyik szakember a gép alá szorult, életét már nem tudták megmenteni. A mindössze 45 éves, halálra gázolt szakembert rengetegen gyászolják – írja a Ripost.

„Drága Bátyám, nyugodjál békében! Mindig a lelkünkben, szívükben fogsz élni. Kislányoddal, családoddal mindig emlékezni fogunk.. Hihetetlenül, váratlanul kellett itthagynod minket! Nagyon fáj!!!!!!”

– írta a fiatal férfi testvére.

Kamionosként dolgozott korábban az a 45 éves ásványrárói férfi – tudta meg a TV2 Tények.

A férfi azért váltott munkahelyet, hogy több időt tölthessen a feleségével és kétéves kislányával. Ő már a huszadik áldozata a sofőrök figyelmetlenségéből eredő katasztrófáknak.

Az egész falu gyászolja a Közút munkatársát, akit munka közben gázolt halálra egy figyelmetlen teherautós az M1-esen még kedden. A Tények úgy tudja, a munkás egy gép alá szorult és meghalt. Másik két kollegája pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

„Rendkívüli módon megviselte munkatársainkat a kollégánk elvesztése. A mai napon is azon dolgozunk, hogy minden segítséget megadjunk szakembereinknek. Pszichológus is segít nekik.”

– mondta a Tényeknek Pécsi Norbert Sándor, a Közút kommunikációs osztályvezetője.

A Magyar Közút Zrt. a saját halottjának tekinti az elhunyt szakembert és minden segítséget megad családjának, hozzátartozóinak ebben a rendkívüli helyzetben.

Az energiaelnyelő modul nemcsak a munkaterületen dolgozó szakembereket, hanem a figyelmetlen vagy szabálytalanul közlekedő autósok életét is védi. Azonban míg egy személyautó 1-2 tonnás, addig egy kamion akár 30-40 tonna is lehet. Így fordulhatott elő, hogy bár a modulnak köszönhetően mindössze anyagi kár történik a baleseteknél, sérülés nem, ezúttal a berendezés nem bírta megakadályozni a komoly tragédiát. Ezek az ütközéselnyelő eszközök egyszer használatosak, amint a legkisebb sérülés éri őket, totálkárosnak minősülnek. Típustól függően 3-5 millió forintba kerülhetnek, és havonta átlagosan legalább 1 darabot törnek össze az autósok.

21 év alatt 19 útfelújítót gázoltak halálra

Tizenkilenc mérnökségi szakember vesztette életét az elmúlt 21 évben az autóutakon, munkavégzés közben. A Magyar Közút „Biztonságunk az ön kezében van” című kampányával már minden magyar találkozhatott, a tapasztalatok azonban azt mutatják: az autósoknak sajnos nem megy át az üzenet. Pedig egyszerű, a közutasok mindössze arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a sofőrök figyeljenek oda, mert hús-vér emberek végzik a felújítási és karbantartási munkálatokat az út szélén.

 

Dosszié
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A zserbó, amivel a nagyit is lepipálod

Hozzászólások

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A 30 perces sajtos rúd receptje
Hirdetés
Black Friday a Mandinernél! – Ma 45% kedvezmény előfizetésre
A Szegedi játékosokra még két verseny vár
Mindkét 2021-re betervezett Bajnokok Ligája-mérkőzését jövő januárban játssza le a nyolcaddöntőben érdekelt Zengő Alföld Szegedi TE férfi tekecsapata.
Az MVM Szegedi Vízisport Egyesület jutalmazta a klub 2021-ben érmes versenyzőit
Olyan évet zárt az MVM Szegedi Vízisport Egyesület, amelyben a kajak-kenu szakág megnyerte a klubok közötti pontversenyt, az evezősök pedig az Európa- és világbajnokságokon is az élmezőnyben végeztek.
Koncertet ad Fenyő László és az Anima Musicae Kamarazenekar
Illúziók, szerelmek, valamint halhatatlan idealisták elevenednek meg a Zeneakadémia novembert záró koncertjén.
Munkával telt az idő
A Városligetben rendezik meg az Országos Kerékpáros Bajnokságot
A bajnoksághoz kapcsolódóan ingyenes családi programokkal várják majd az érdeklődőket a Városligetben.
Fontos meccsek várnak a csapatokra
Izgalmas rangadón 10–10-es döntetlent játszott egymással a Szeged SZTE és a III. kerületi TVE a női vízilabda OB I. hetedik fordulójában.