Hallgassa élőben!
Fotó: Bors

Négy napja érte baleset a nénit, azóta várta a segítséget – megszólaltak a megmentői

Két idős ember életét mentette meg egy pécsi járőrpáros. Böröcz Tamás és Boros Tamás egy füstölő lakásból kimentett nő után egy napok óta eltűnt asszonyt talált meg.

Nem lehetnek elég hálásak a hozzátartózok ennek a két bátor főtörzsőrmesternek, akik rövid időn belül két ember életét is megmentették – két különböző helyszínen. Már majdnem túl voltak a szolgálati napon, amikor június 7-én 24 perc különbséggel két fontos riasztást kaptak. Először egy füstölgő emeletes ház egyik lakásához riasztották őket, ahova csak nehezen tudtak bejutni.

„A negyedik emeletre kellett felrohannunk, az erkélyen ömlött ki a fekete füst. Sokadik próbálkozásra sikerült berúgnom az ajtót, ekkor éreztem, hogy egy, a tűzhelyen hagyott étel rettentően füstöl. Miután vízzel eloltottam, utána találtuk meg az idős hölgyet, akit álmából ébresztettünk fel. Azt mondta, nem hallotta a kopogást, mert aludt, az ételt pedig valószínűleg ottfelejtette a tűzhelyen. Szerencsére kisebb ijedtséggel megúszta a történteket”

– mondta Böröcz Tamás fő­törzs­őrmester a Borsnak. A cikket a Ripost szemlézte.

Alig szusszant egyet a két járőr, újabb riasztás érkezett. A Pécs melletti Kővágószőlősre indultak, ahol egy napok óta eltűnt asszony nyomába eredtek.

„Az asszony a bejelentő szerint nehezen mozgott, ezért gondoltuk, hogy nem kell messze keresni. A kapu és a lakás is zárva volt, azért bemásztunk az udvarra, majd a telket kezdtük átfésülni. A hatalmasra nőtt fűben végül a szomszéd telken, egy bokor alatt találtuk meg a nénit, akit négy napja ért baleset, azóta várta a segítséget”

– tette hozzá Boros Tamás. A mentők mindkét asszonyt megfigyelésre kórházba szállították, azóta jól vannak.

Hozzászólások

Rasovszky Kristóf ezüstérmes 10 km-en!
A férfiak 10 kilométeres nyílt vízi úszásában jó esély mutatkozik az újabb magyar éremre.
Augusztus 19-től kaphatók jegyek a magyar-angol és a magyar-andorrai meccsre
A kombinált jegyeket bárki kedvezményes áron megvásárolhatja.
Kétgólos előnyben a Ferencváros
A hazaiak Taras Kacharaba öngóljával kerültek előnybe a szünet előtt, a második félidő elején pedig Ihor Haratin büntetőből növelte a különbséget.
Drónkísérletbe kezdett a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
A szerkezetek a levegőből, vagyis az ültetvény letaposása nélkül vizsgálhatják a rizstövek állapotát, tápanyagellátottságát, a kártevők nyomait.
Rekordméretű tobzoskatestrész- és elefántcsontszállítmányt foglaltak le Nigériában
A hatóságok három külföldi állampolgárt vettek őrizetbe és keresnek egy negyedik, a művelet központi figurájának tartott személyt.
Hány biciklit lát a képen?
Mindig a legegyszerűbb ötletek a legnagyszerűbbek.