Hallgassa élőben!
Fotó: Bors

Sokkoló részletek: reggeli futás után lett rosszul Schobert Norbi – Mentőhelikoptert riasztott Réka

Hirtelen annyira rosszul lett Schobert Norbi, hogy csütörtök reggel a családjának riasztania kellett a mentőket. Azonnal kórházba szállították, állapotát az első hírek szerint sikerült stabilizálni.

A Bors információi szerint szokásos reggeli futását követően, váratlanul lett rosszul otthonában Schobert Norbert. Felesége, Rubint Réka is megerősítette a hírt, a laphoz eljuttatott egy rövid közleményt, melyet a felesleges találgatások elkerülése érdekében közösségi oldalán is megosztott.

„Drága Alakreformosok! Drága Update követők! Mivel a hír olyan, mint a futótűz, ezért szeretném a találgatásokat megelőzni és tájékoztatni Titeket arról, hogy ma reggel a Szerelmem az otthonunkban rosszul lett. Azonnal mentőt hívtunk, az állapotát sikerült stabilizálni! Kórházba szállították, jobban van, Vele és mellette vagyok! Kérem a tisztelt sajtót, ne keressenek. Amint tudok pontos információkkal szolgálni, jelentkezni fogok. Megértéseteket köszönöm!” – írta Rubint Réka.

A Bors úgy tudja, Norbit mentőhelikopterrel szállították egy budapesti kórházba, ahol jelenleg is orvosok felügyelete alatt áll.

Az ötvenéves fitneszedzőnek korábban is több komoly betegséggel kellett szembenéznie. Sőt saját elmondása szerint első, 2012-es szívműtétje után megérintette a halál szele. Még könyvet is írt arról a „kemény” negyven percről, amíg élet és halál között lebegett, mert a műtőasztalon az orvosok megállították a szívét.

Fotó: Bors

Súlyos szívbetegsége van

Korábban a vállalkozó a lapnak elmondta, hogy szívének egyik billentyűje nem záródik, így a létfontosságú szerv körülbelül kétszer annyi munkával biztosítja a megfelelő vérkeringést, mint egy átlagos emberé. Azaz szervezetének motorja már annyit dolgozott, mint egy hatvanéves férfié. A műtétet sokáig halogatta, végül nem lehetett tovább várni, vállalnia kellett a komplikációkkal járó beavatkozást. Az operáció jól sikerült, azonban a felépülése picit sem volt zökkenőmentes. Schobert egy héttel a súlyos beavatkozás után tért haza, ám hamar újra visszakerült a kórházba.

Az ijedtség olyan nagy volt, hogy a végrendeletét is megírta, melyben mindenét imádott feleségére hagyta. Még ugyanabban az évben, decemberben újra kés alá kellett feküdnie, melyet ő maga osztott meg.

„A zseniális orvosok nagy, durva, hosszú életmentő műtétet végeztek rajtam, 200 perc szívmegállítással. Nyolc napot voltam titokban intenzíven a határmezsgyén.

Már nem ott vagyok. Isten úgy akarta, tanuljak még, tanultam” – írta 2012-ben Norbi a közösségi oldalán, ahol köszönetet mondott feleségének és mindenkinek, aki állapota javulásában segédkezett.

Dosszié

Sorozatos betegségek keserítették meg az életét

A dráma itt még nem ért véget, ugyanis szívproblémái mellett évtizedeken át szenvedett gyógyíthatatlan gerincbetegsége miatt is. Mindennap gyógyszereket kellett szednie, sőt a járás is igen nehezére esett, miután 1989-ben, egy triatlonversenyen eltörte a gerincét. Norbinak ezt követően csavarokkal rögzítették a csigolyáit, de fájdalmai az évek alatt visszatértek. Mi több, az idő múlásával egyre keservesebb és elviselhetetlenebb lett együtt élni ezzel a kínnal, így nem lehetett elkerülni az operációt. 2019 őszén már harmadszor került a műtőasztalra az Országos Gerincgyógyászati Központban. Szerencsére az operáció jól sikerült.

„Egy órán át tartott a beavatkozás, amely során orvosi cementtel rögzítették, töltötték fel a két csigolyám közötti részt. Tíz perc alatt megkötött, én pedig néhány órával később már lábra is tudtam állni. Olyan volt, mintha kicseréltek volna”

– mondta régebben a Borsnak Norbi.

A Schobert család még nem osztotta meg a nyilvánossággal, hogy most mi okozta Norbi rosszullétét. Csak remélni tudjuk, hogy a lehető leghamarabb felépül.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiramisu-variációk karácsonyra

Hozzászólások

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Illatos karácsonyi sütemények
Török férfi akart megerőszakolni egy nőt Szegeden
A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinek, aki szerda hajnalban kísérlet meg megerőszakolni egy nőt Szegeden.
Közel 6900 elektromos bicikli megvásárlását támogatja a kormány
A közlekedés zöldítése, ennek érdekében indította el a tárca a környezetkímélő kerékpározásra ösztönző kiírást is.
Döntetlen a harmadik parti is
Döntetlennel ért véget a harmadik parti is a címvédő norvég Magnus Carlsen és orosz kihívója, Jan Nyepomnyascsij között.
Összehívta a G7-ek egészségügyi minisztereit Nagy-Britannia
A rendkívüli ülést a koronavírus omikron nevű új variánsának terjedése magyarázza a brit egészségügyi minisztérium szerint.
6 millió 121 ezer a beoltott, 27 830 az új fertőzött, elhunyt 460 beteg
A hétvégi összesített adatokat közöljük.
Barcelonából jelentkezett Szijjártó Péter
A külügyminiszter délelőtt a spanyol városban tárgyal, azt követően Genfbe utazik.