Fotó: Shutterstock

Vízóra-leolvasónak adták ki magukat az ostoba rablók

Rabolni mentek, mindent kiterveltek, csak azt nem vették észre, hogy a térfigyelő kamera mindent rögzít. Már másnap őrizetben voltak.

Két férfi és egy nő a vízműszolgáltató embereinek adták ki magukat, és egy kiskunhalasi idős asszonyhoz csengettek be.Az volt a tervük, hogy kirabolják. Nem ez volt az első ilyen akciójuk. Kiskunhalason elkövetett lopásokból tartották fenn magukat – olvasható az ügyészség honlapján.

Az idős nőt ráadásul jól ismerték, pontosan tudták, hogy gyenge fizikumú, mentális betegségben szenved, így nem kell ellenállásra számítaniuk. Egyikük becsalta a fürdőszobába, hogy az ott lévő vízórát leolvassák, majd észrevétlenül kiment a helyiségből. Ezután rácsukták a fürdőszoba ajtaját, és átkutatták a lakást. Nem sok mindent találtak, így végül egy televízió-készüléket vittek magukkal.

Az öröm nem tartott sokáig, mert mint kiderült, a közeli kamera minden mozdulatukat rögzítette, így a kiskunhalasi rendőrök másnap elfogták a csapatot, a televíziót lefoglalták és visszaadták az asszonynak.

Amikor azonban elfogták őket, kiderült, hogy több, a városból ellopott kerékpár is náluk van, így az ügyészség nemcsak a rablás miatt emelt vádat, de többrendbeli lopás miatt is felelniük kell.
A súlyosabb tétel persze a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, csoportosan elkövetett rablás, amiért a Kiskunhalasi Járási Ügyészség, fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások

ÚtON: Egyelőre folyamatosan lehet közlekedni Szegeden
A legfrissebb közlekedési hírek.
Még nincs jelen az influenza
To­vábbra sem mutatták ki az influenzavírust a Nemzeti Népegészségügyi Központ Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába érkezett mintákból.
Már több mint 59 millióan fertőződtek meg
A halálos áldozatok száma 1 395 865-re, a gyógyultaké pedig 37 853 018-ra nőtt a kedd reggeli adatok szerint.
Afrikában is termőtalajra lelhet a magyar vetőmag
Az afrikai kontinens fontos együttműködési lehetőségeket nyithat az exportorientált vetőmagágazat hazai szereplői számára.
Több bort iszunk a koronavírus-járvány kitörése óta
Több bort fogyasztunk a koronavírus-járvány kitörése óta – derül ki abból az online kutatásból, amelyet októberben és novemberben az Év Bortermelője díjjal kitüntetett Koch Csaba.
Háromezer dolláros borravalót adott egy clevelandi étterem vendége
A férfi a pandémia miatt önként bezárt étterem alkalmazottait szerette volna kárpótolni.