Hallgassa élőben!

Még egy hét a Bosszúállókig, addig ezeket a premiereket ajánljuk, ha már "sonkatúltengése" van

Az Avengers előtti héten persze senki sem mert nagyot dobni. Érthető, s bár a Húsvét közeledte indokolná a mélyebb témájú alkotásokat, de Hollywood egy-egy kivételől eltekintve sosem a lelkiségéről volt híres, így a színes-szagos blockbuster csinnadratta előtti héten kénytelenek vagyunk gumicsontokkal beérni.

A gyászoló asszony átka

Legendák szólnak egy asszonyról. Egy asszonyról, ki sok-sok éve már, hogy féltékenységétől elvakulva kútba folytotta két gyermekét, ám amikor rájött, mit is tett, saját életének is véget vetett. La Llorona, a Gyászoló Asszony lelke azonban nem nyugodhat. Tettéért arra kárhoztatott, hogy az élők és a holtak világának peremén, örök fájdalomban legyen száműzött, a cselekedete súlya egy kicsit se enyhüljön. Bosszúból a hontalan lélek ezért gyerekekre vadászik, jelen esetben az 1970-es évek Los Angelesében bukkant fel. A producer James Wan nevével fémjelzett film próbál illeszkedni a producer filmes univerzumához, ám e törekvések gyakran sokkal inkább hátulütői, mint pozitívumai a jelen alkotásnak.

Interjú Istennel

A fiatal újságíró, az Afganisztánt haditudósítóként is megjárt Paul Asher élete kezd összeomlani. Bár a háborús övezetben végzett munka a karrierjére jó hatással volt, de a borzalmak mégsem eresztik, és a fejében növekvő káosz és bizonytalanság a házasságára is rányomja a bélyegét. Paul egy nap azonban érdekes interjúalanyba botlik, és hozzá is lát egy három részes anyag megírásába nem mással, mint Istennel. Legalábbis a férfi ezt állítja magáról. Az Interjú Istennel egy rendkívül jó alapanyagból indul, de a vallásos filmekre leselkedő legnagyobb veszélyt, a szájbarágósságot sajnos nem kerüli el. A készítők nem hagynak teret a nézőnek, hogy együtt gondolkodjon a filmmel, így a végeredmény nem más, mint a Szentírás 97 percbe foglalt lebutított változata.
 

Csodapark

June, az élénk fantáziájú és hiperaktív kislány egy nap, egy balszerencsés véletlen folytán majdnem lerombolja a fél környéket. Anyukája gondolva egy cseleset, hogy kislánya kreativitásának mégis teret adjon, de a hasonló helyzeteket elkerülje, egy képzeletbeli vidámpark megépítésére invitálja, melynek alapja a gyerekszobát beborító makettek és plüssállatok, és az azt varázzsal megtöltő gyermeki elme. Egy nap June anyukája megbetegszik, s hogy a kezelések miatt távol kell lennie otthonától nagyon megviselik a kislányt, aki a bánattól vezérelve dobozba zárja boldog gyerekkorát és a szürke valóságba költözik. Egy nap azonban rájön, hogy amit képzeletével megalkotott, az erdő mélyén életre is kelt.

Magyarországon a gyermeknevelés kizárólagos joga a szülőé
Ezt garantálják nemzetközi szerződések, uniós dokumentumok és a magyar alkotmány is, ebben az ügyben senki másnak nincs keresnivalója.
Tudja, hol van a kutya megkötve
Egyedi rekord fűződik Murányi László nevéhez: 1988 óta része a város közéletének, előbb tanácstagként, a rendszerváltás óta pedig önkormányzati képviselőként szolgálja Csongrádot.
Kellemetlen kudarc Kína ellen női vízilabdában
A tokiói olimpia női vízilabdatornájának B-csoportjában Kína két góllal legyőzte Magyarországot. Az első félidőben ment el a meccs, amikor a magyar csapat kapufákat lőtt, a kínai viszont gólokat szerzett. Ennek ellenére a magyarok bejutottak a legjobb nyolc közé, ahol a másik csoport meccsei után derül ki az ellenfél kiléte.
Varázslatos mesevilággá változott a Stefánia – Fotók
A várromtól majdnem a Stefánia másik végéig várták játékos feladatok a kisgyerekes családokat szombat délután az Otthon Segítünk Alapítvány szegedi csapatának jóvoltából a Stefánián.
A világ legrégebbi festett üvegablakai díszíthetik a canterburyi katedrálist
Szakemberek szerint az 1100-as évek közepéről származhatnak.
A fertőzöttek száma 197,8 millió, a halálos áldozatoké 4,216 millió a világon
A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.