Hallgassa élőben!
Fotó: Instagram

Ennek a 10 éves kislánynak magasabb az IQ-ja, mint Einsteinnek és Hawkingnak

A mexikói Adhara Pérez Sáncheznek 162-es IQ-ja van: intelligensebb, mint Stephen Hawking és Albert Einstein.

A mexikói Adhara Pérez Sánchez elképesztő, 162 pontot ért el egy IQ -teszten, amely két ponttal magasabb, mint Einsteinnek és Hawkingnak, a valaha élt legokosabb férfiaknak. A tízéves gyerek már háromévesen olvasott, 100 darabos puzzle-kat rakott össze és algebrát tanult. Már két diplomát szerzett szülőhazájában, Mexikóban, az egyiket rendszermérnöki, a másikat ipari mérnöki szakon, a matematikára összpontosítva – írja a Daily Star nyomán a life.hu.

A kislánynak az az álma, hogy az Arizonai Egyetemen tanuljon tovább, és beszállhasson a NASA űrprogramjába, később pedig asztronauta lehessen. Adhara a vörös bolygó gyarmatosítását tűzte ki célul.

Dosszié

Hozzászólások

Hirdetés
„A fiatalokat csak a mai kor eszközeivel lehet befogadóvá tenni”
Felminősítette Magyarországot a Moody's
A Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő az eddigi „ Baa3”-ról egy fokozattal „Baa2”-re javította a magyar államadós-osztályzatot.
Az abortuszhoz való jog védelméről fogadtak el törvényt a demokraták Amerikában
A törvénytervezetről tartott szavazás lényegében jelképes volt a demokrata párti többségű testületben, ugyanis a szenátus várhatóan nem fogja elfogadni.
Kiemelt támogatást nyújt a kormányzat a műtéti várólisták csökkentésére
Kásler Miklós miniszter utasítására készült el az Emberi Erőforrások Minisztériuma által beterjesztett szakmai javaslat, amely alapján a kormány 12.2 milliárd forintos támogatást biztosít, így a várólisták drasztikus lerövidítése várható.
Nyitás: száz ország képviselői jönnek el a Vadászati Világkiállításra (videók)
A kapcsolódó rendezvényekkel együtt csaknem 1500 programelemből áll össze az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás.
Hivatalos: megőrizte alkotmányozó többségét az orosz kormánypárt
Megerősítette az orosz Központi Választási Bizottság pénteki ülésén a múlt hétvégén megtartott választások hivatalos végeredményét.
Messi kihagyhatja a Manchester City elleni találkozót a BL-ben
Egyelőre bizonytalan, hogy pályára léphet-e Lionel Messi a Paris Saint-Germainben a Manchester City elleni, keddi Bajnokok Ligája-találkozón.