Fotó: police,.hu

Nyolc méter magas sátor tetejéről mentettek meg egy eszméletlen férfit

A sérültet a vállán hozta le egy rendőr.

A vállán hozott le egy eszméletlen, sérült férfit Káposznyák Máté őrmester egy fóliasátor tetejéről. A helyi körzeti megbízott a mentőkkel együtt érkezett az albertirsai telephelyre szeptember 29-én délután – írja a police.hu.

Káposznyák őrmester egy létrán felmászott a 7-8 méter magasan, a sátor önműködően nyitódó-záródó tetőablaka és az építmény vas kerete közé néhány percre beszorult sérülthöz, majd a földön várakozó mentőorvosnak elmondta, hogy mit lát. Az orvos azt mondta, a férfit azonnal le kell hozni.

Az őrmester óvatosan megemelte, vállára vette és lehozta a sérültet. A 28 éves férfiért mentőhelikopter érkezett, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Káposznyák Máté őrmester eredeti foglalkozása ács, a magasban tartózkodás, mozgás számára nem jelent kihívást, a tériszony ismeretlen fogalom számára.

Teherbírása átlag feletti, a kézfogását is úgy emlegetik, mintha az ember egy satuba tenné a kezét.

Borítókép: Káposznyák Máté

Hozzászólások

Alabáért küzdenek a Bayernnél
Az edző is reméli, hogy a klubnál marad az osztrák.
Háborúkban elesett katonákra emlékeztek Vásárhelyen - Galéria
Mindenszentek napja alkalmából Hódmezővásárhelyen megemlékezést tartott az önkormányzat. Az ünnepség a Kossuth téren, az I. világháborús emlékműnél kezdődött, majd a Hősök terén, a II. világháborús emlékműnél folytatódott.
Ketten távoztak az Egységben a Városért Egyesület frakciójából, felbomlott a választási egység
Komlósi Csaba és Keresztes Zoltán egri önkormányzati képviselők pénteken jelentették be, hogy kilépnek az Egységben a Városért Egyesület frakciójából.
Abortuszszabályzást módosító tervezetet nyújt be a lengyel elnök
A tervezete összhangban van az alkotmánybíróság 1997-es, valamint múlt heti döntésével is.
A válság ellenére is épülnek járdák Makón - Galéria
A végéhez közeledik Makón az idei járdaépítés. Ezúttal ilyen munkát a város teljes egészében önerőből nem tudott finanszírozni a gazdasági válság miatt – közmunkások csinálják.
A Honvédelmért címmel tüntették ki Ruzsa polgármesterét
A honvédelem ügye érdekében végzett munkája elismeréseként, a Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát vehette át Sánta Gizella, Ruzsa polgármestere.