Bulvár, celeb

2015.12.07. 19:23

Plágiummal vádolják Adele-t

Török zenerajongók szerint a brit énekesnő új lemezén szereplő számok egyike kísértetiesen emlékeztet egy legendás kurd zenész dalára.

Plágiummal vádolják Adele-t török zenerajongók, akik szerint a brit énekesnő új lemezén szereplő számok egyike kísértetiesen emlékeztet egy legendás kurd zenész dalára.


A kritikusok szerint Adele 25 című új korongjának kilencedik, Million Years Ago című száma a néhai Ahmet Kaya Acilara Tutunmak című 1985-ös slágerének dallamát idézi.


A dal megjelenése hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi oldalakon Törökországban. Néhány felhasználó azzal vádolta meg a 27 éves brit énekesnőt, hogy "ellopta" a 15 évvel ezelőtt Franciaországban elhunyt Kaya dallamát.


A kurd zenész felesége, Gulten Kaya szerint igen valószínűtlen, hogy egy Adele-hez hasonló világsztár ilyet tenne. Ugyanakkor a Posta című török napilapnak nyilatkozva azt mondta, hogy ha az énekesnő tudatosan tette, amit tett, akkor az lopásnak minősül.


Adele harmadik stúdióalbumából több milliót kapkodtak szét a rajongók Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is. A korong rekordokat dönt az Atlanti-óceán mindkét oldalán.

Címkék#Celeb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!