nagy teher volt rajta

2021.02.23. 19:10

Szívszorító látni: így él ma a világ egykori legkövérebb gyermeke (videó)

Arya Permana annyira kövér volt, hogy segítségre volt szüksége még ahhoz is, hogy járni tudjon.

WEST JAVA, INDONESIA - JUNE 13: Arya Permana 10-year-old who weights 192 kilograms sleeping in his home on June 13, 2016 in West Java, Indonesia. A 10-YEAR-OLD from Indonesia has weighed in at an unbelievable 192kg (423lbs). Arya Permian, from Karawang in West Java, is unable to walk more than 30-40 metres at a stretch and spends most of his time lying on the floor of his home playing video games or board games with his brother. Arya’s morbid obesity means he has to use a special outdoor pool and hose to wash himself and can no longer go to school. Mum Rokayah fears for her son’s life and is now feeding him a strict diet of brown rice. Doctors say Arya suffers no heart or cholesterol problems and a strict diet and exercise are all that is needed for him to lose the weight – but given his size and lack of mobility the family remain deeply concerned for his future. PHOTOGRAPH BY Jefta Images / Barcroft Images London-T:+44 207 033 1031 E:[email protected] - New York-T:+1 212 796 2458 E:[email protected] - New Delhi-T:+91 11 4053 2429 E:[email protected] www.barcroftimages.com *** Local Caption *** 02534688

Forrás: Ripost

Fotó: Jefta Images / Barcroft Images

A világ legkövérebb gyermeke! Mindenki csak így szólította azt az indonéz kisfiút, aki egyáltalán nem volt büszke arra a világrekordra, ami néhány évvel ezelőtt még a nevéhez fűződött. A rekordnak számító 192 kilogrammos súlyával már járni sem tudott, ezért az iskolát is nélkülöznie kezdett. Szerencsére ez ma már csak a múlté – írja a Ripost.

Arya Permana gyomorszűkítő műtéten esett át, és a szakemberek tanácsára megpróbált egészségesen élni. A 14 éves tini ezeknek köszönhetően folyamatosan vesztett a testsúlyából, mára pedig „már csak 121 kilót nyom. Bár még ez is nagyon messze van az ideálisnak mondható súlytól, Arya élete így is gyökeresen megváltozott.

Így néz ki ma a fiú
Fotó: Youtube

Egy vele készült friss riportból kiderül például, hogy már nem csak iskolába jár, de még a focizni is tud az osztálytársaival. A tinédzser szülei elmondhatatlanul boldogok, szerintük a gyermeküknek megvan minden esélye arra, hogy a társaihoz hasonlóan boldog életet éljen.

Mások el sem tudják képzelni, hogy milyen nagy dolog nekünk az, hogy a fiúnk tud járni vagy aludni anélkül, hogy fennállna a fulladásveszély. Sokkal boldogabb életet él, mint pár éve, ami nekünk is nagyon fontos.

- jelentette ki a 48 éves édesapa.

A szülők nem tartják kizártnak, hogy a fiúnak még további műtétekre is szüksége lesz annak érdekében, hogy 100 kiló alá tudjon fogyni. A gyomorműtétek mellett azonban még szépészeti beavatkozás is várhat a gyermekre, akinek a megnyúlt bőrét kell eltávolítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!