Bulvár, celeb

2009.02.05. 21:26

Tompos Kátya indul az Eurovízión - az MTV egyetér

A Magyar Televízió egyetért azzal, hogy Tompos Kátya képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen - olvasható a köztévé közleményében. A színésznő Pálvölgyi Géza és Duba Gábor Magányos csónak című dalát adja majd elő. <br>

A közszolgálati televízió szerint a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete jól döntött, amikor a Valami Amerika 2-ben elhangzó Magányos csónak című dalt, és a film főszereplőjét Tompos Kátya színésznőt választotta ki, hogy Magyarországot képviselje a 2009-es Eurovíziós Dalversenyen. A szöveg Duba Gábortól származik, a zenét pedig Pálvölgyi Géza szerezte. A közlemény szerint ez teljes mértékben megfelel a verseny és az egyesület szabályzatának.

Eredetileg Zentai Márkot választotta az MTV zsűrije, de a fiatal művész visszalépett a jelöléstől. Dala ugyanis három éve már szerepelt a svéd televízióban, a versenyen azonban csak olyan szerzemények indulhatnak, amelyek még nem hangoztak el nyilvánosan.

Címkék#Zene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!