Charlie angyalai

2015.08.27. 11:14

A te poharad. A te életed. Vigyázz rá!

A biztonságosabb szórakozásért indított figyelmet felhívó prevenciós kampányt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya.

A Szegedi Rendőrkapitányság a Szegedi Ifjúsági Napok külső rendőri biztosítását látja el.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Szegedi Rendőrkapitányság idén is a rendezvény külső biztosítását végzi együttműködve a társzervek munkatársaival. A belső biztonságért a szervezők által megbízott biztonsági cég a felelős. Szükség esetén a rendőrség a rendezvény területén is intézkedik.

A rendőrök a beléptető kapuknál ellenőrzik a szórakozók ruházatát és csomagjait. Kiemelt figyelmet fordítanak a kábítószerrel kapcsolatos jogsértések megelőzésére, valamint a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök kiszűrésére. Ennek érdekében az egyenruhások kábítószer-kereső kutyával már nyitás előtt átvizsgálták a rendezvény teljes területét.

A rendezvény hangosításával kapcsolatos lakossági panaszokat a rendőrség soron kívül továbbítja a szervezők felé, akik indokolt esetben gondoskodnak a hangerő csökkentéséről. A már tavaly is alkalmazott módszer eredményeként jelentősen csökkent a rendőrség segélyhívójára érkező panaszok száma.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya idén is jelen lesz a fesztiválon, ahol bűnmegelőzési szórólappal és „A te poharad. A te életed. Vigyázz rá!” elnevezésű kampánnyal hívják fel a résztvevők figyelmét a biztonságos szórakozásra. A prevenciós projekt célja, hogy a fesztiválra érkező fiatalok ne váljanak áldozattá. A korábbi évek tapasztalata, hogy az önfeledt szórakozás figyelmetlenebbé teheti a fiatalokat, amely különböző vagyonelleni jogsértéseket eredményezhet. Az idei projekt eszköze a látogatók számára készült fedeles pohár, amellyel az abba kerülő innivalók védelmére hívja fel a rendőrség a figyelmet.

A rendőrség szorosan együttműködik a biztonsági szolgálattal az esetleges jogsértések megelőzése érdekében. A legfőbb cél a biztonságos és önfeledt szórakozás garantálása.

Felhívjuk a fesztiválozó fiatalok figyelmét arra, hogy vagyontárgyaikra (mobiltelefon, fényképezőgép, laptop stb.) fokozottan figyeljenek, sose hagyják azokat őrizetlenül a sátorban, vegyék igénybe az értékmegőrzőket.

 A Szegedi Rendőrkapitányság a SZIN közvetlen környezetében, valamint a belvárosban fokozott rendőri jelenlétet biztosít. Ennek célja a szegedi lakosság nyugalmának biztosítása, a közterületen elkövetett, erőszakos, garázda jellegű magatartások megelőzése és megszakítása.

Kérjük, hogy jogsértés esetén hívják a rendőrség 112-es segélyhívószámát, vagy forduljanak a fesztivál közvetlen környezetében szolgálatot ellátó egyenruhás rendőrökhöz.

 

EGÉSZ ÉVBEN AZ ÖNÖK BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN!

112

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!