a hét embere

3 éve
Szlavkovits Rita
Festmények között, zenét hallgatva nőttek fel Zsuzsa gyermekei. Nem meglepő, hogy ötük közül a legkisebb a színpadot választotta, a sorban ikertestvérével együtt a harmadik az üvegből varázsol csodákat. Dósa Zsuzsa egyedül nevelt fel öt gyermeket úgy, hogy közben középiskolai tanárként dolgozott 38 éven át. Ma már a gyermekeiért izgul.
3 éve
Kiss Gábor Gergő
Szeged - A Hunor önkéntes szervezet, de csak hivatásos katasztrófavédelmi szakemberekből áll, akik nem mérlegelhetnek, ha például egy földrengés helyszínén vannak, hogy bemenjenek-e a félig összedőlt házba. Aki csatlakozik e szervezethez, annak kötelessége ezt megtenni - mondja Tátrai János alezredes, akit Csongrád megyében három társával díszparancsban állítottak példaképnek.
3 éve
Szlavkovits Rita
Szeged - A világra való nyitottságot tanítja Erdélyi Eszter negyedszázada a katedrán. A rendszerváltás előtt a szegedi egyetemen töltött évek alatt ivódott belé a közéleti létforma. Nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is azon van, hogy a már-már követhetetlen pártpolitika helyett a szó klasszikus értelmében vett közéletiségre buzdítson.
3 éve
Kiss Gábor Gergő
Szeged - Ha valakit igaztalan vádak után akár csak pénzbüntetésre vagy közérdekű munkára ítélnek, az ugyanolyan rombolóan hat a lélekre és az emberségre, mintha ártatlanul küldenék a rácsok mögé. Sokkal több hiba van az igazságszolgáltatás rendszerében, mint ami napvilágra kerül. Ennek valószínűségét kellene az ebben dolgozóknak a lehető legkisebbre csökkenteni. Én is ezt próbálom tenni - mondja Ragány Zoltán ügyvéd.
3 éve
Timár Kriszta
Szeged - Pintér Sándor emeritus professzort választotta a közgyűlés idén Szeged díszpolgárává. A dél-alföldi koraszülöttmentés meghonosítójával beszélgettünk munkájáról, illetve arról, 83 évesen miért jár be még mindennap dolgozni.
3 éve
Szlavkovits Rita
Szeged - ˝Minden beállítás erkölcsi kérdés.˝ Szabó István kulcsmondata örökre bevésődött Szabó Éva Andreának, a Belvárosi mozi vezetőjének, amikor az Oscar-díjas rendező az osztályfőnöke volt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A Zsigmond Vilmos Filmfesztivál a mozivezető fejéből pattant ki még évekkel ezelőtt.
3 éve
Timár Kriszta
Szeged - Boncz István, vagy ahogy mindenki ismeri, Sityu a szegedi pszichiátriai élet legendás alakja. Hetvenéves koráig aktívan dolgozott a klinikán, de még most, négy évvel később is tart rendeléseket. Munkásságát nemrégiben életműdíjjal ismerték el. Ennek apropóján beszélgettünk vele szakmáról, magánéletről és arról, hogyan viseli egy orvos, ha maga is beteg.
szponzorált tartalom
Akár tíz évig is velünk maradhatnak az eldobált csikkek
Erdélyi magyar kutatók által kifejlesztett vírustesztet dobtak piacra Romániában
A termék megkapta a szükséges engedélyeket, a gyártótól már megrendelhető.
A rendkívül magas áramszámla buktatta le a spanyol marihuánatermesztőket
A főként albánokból álló bűnözői csoport Barcelona csendes külvárosában rendezte be az évente akár 3-4 betakarítást is lehetővé tevő ültetvényeket.
Újabb nem várt fordulat: Feladta a Farm VIP játékosa
Ketten is távoztak a TV2 kalandrealityjéből, pedig csak egy játékos vérzett el a párbajban. Nem akart tovább csapata terhére lenni...
Számítógépeket kapott a mentőszolgálat
Orbán Viktor: teljes fegyverzetben védekezünk a vírus és a járvány ellen (videó)
A magyar miniszterelnök megnézte, hogyan zajlik a munkavállalók tesztelése.
Ismét csepeli tulajdonba került a bajnokok sorát kinevelő sportklub
Az adás-vételi szerződés megnyitja az utat a három csepeli sportingatlan fejlesztése, és az ott folyó sportélet újjászervezése, támogatása előtt.