Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

A(z) „a hét embere” címke találatai(123 találat)

07.01. 05:25 #a hét embere
Angolul ír dalokat, basszusgitározik és példakép lett a nehézmentőként is dolgozó Tátrai János

Angolul ír dalokat, basszusgitározik és példakép lett a nehézmentőként is dolgozó Tátrai János

Szeged - A Hunor önkéntes szervezet, de csak hivatásos katasztrófavédelmi szakemberekből áll, akik nem mérlegelhetnek, ha például egy földrengés helyszínén vannak, hogy bemenjenek-e a félig összedőlt házba. Aki csatlakozik e szervezethez, annak kötelessége ezt megtenni - mondja Tátrai János alezredes, akit Csongrád megyében három társával díszparancsban állítottak példaképnek.

06.06. 08:31 #a hét embere
Ragány Zoltánnak egy ideje már a tárgyalóterem jelenti a színpadot

Ragány Zoltánnak egy ideje már a tárgyalóterem jelenti a színpadot

Szeged - Ha valakit igaztalan vádak után akár csak pénzbüntetésre vagy közérdekű munkára ítélnek, az ugyanolyan rombolóan hat a lélekre és az emberségre, mintha ártatlanul küldenék a rácsok mögé. Sokkal több hiba van az igazságszolgáltatás rendszerében, mint ami napvilágra kerül. Ennek valószínűségét kellene az ebben dolgozóknak a lehető legkisebbre csökkenteni. Én is ezt próbálom tenni - mondja Ragány Zoltán ügyvéd.

01.29. 06:30 #a hét embere
Bajnokot nevel, konditermet épít Eperjesi László

Bajnokot nevel, konditermet épít Eperjesi László

Szeged - A Vajdaságból Szegedre költözött atlétaedző, Eperjesi László a sportnak él. Eredményes, válogatott dobóatlétát faragott fiából, de az igazi sikersztorit az olimpiai bronzérmes súlylökővel, Márton Anitával írta. Szegeden edzenek, békéscsabai színekben. A körülményeket maga teremti meg a munkához: az SZVSE-pályán dobóköröket és konditermet épített, részben saját pénzből.

10.09. 10:22 #a hét embere
Üvegbúrában őrzi egy háborúban elesett katona maradványait

Üvegbúrában őrzi egy háborúban elesett katona maradványait

Szeged - A hetvenes évek közepétől gyűjti a szegedi Szanka József a különböző háborús relikviákat. Jelenleg tizenkét kiállítása van Európa több országában. Gyűjteménye több tízezer darabosra tehető - a férfi egyben soha nem látta, és nem is fogja látni azt. A műgyűjtés útján a tanyából a városokba költözés indította el negyven éve az akkor még földmérőként dolgozó férfit.

07.31. 19:00 #a hét embere
Papp György:

Papp György: "Nem jó, ha az ember magát művésznek tartja, tartsák annak mások"

Népmesei elemeket, mitológiai alakokat és Szegedhez kötődő motívumokat is vegyít munkáiba Papp György grafikus, aki azt mondja, felesége a legtökéletesebb alkotótárs, akit csak kívánhat. A művész - aki a vitorlázórepülés szerelmese - szerdán ünnepelte 80. születésnapját, ebből az alkalomból a SZAB-székházban és a Somogyi-könyvtárban is látható kiállítása.