agrár

5 hónapja
H.E.
Együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központtal. Az SZTE mezőgazdasági karának hallgatói és kutatói elméleti és gyakorlati képzéseken vehetnek rész, az egyetem munkatársait pedig bevonják egyes kutatási és szakmai tevékenységekbe.
6 hónapja
K. E.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ) fórumot szervezett hétfőn Székkutason Az európai parlamenti választások hatása a magyar agráriumra címmel.
7 hónapja
Pénteken és szombaton 34 agráregyetemista ismerkedett Szentes és a környék mezőgazdaságával. A hallgatók növénytermesztő és állattartó telepeken is jártak.
8 hónapja
Kovács Erika
Szentes - Az aszály miatt azokon a területeken, ahol nem tudnak öntözni, jelentős terméskiesésre számítanak a termelők. A szentesi Árpád Agrár Zrt. 280 hektáros őszi repcéje a szárazság miatt ki sem kelt. A helyét még betárcsázni sem kellett. Nagy baj lesz, ha nem esik az eső.
9 hónapja
Sz.I.M.
A tanteremben ülve tanulhatják majd meg a makói Galamb-agrár-szakgimnázium diákjai egy most érkezett szimulátor segítségével, hogyan kell egy korszerű mezőgazdasági munkagéppel dolgozni a földeken. Most a pedagógusokat képzik ki ennek használatára.
Két magyar aranyérem a budapesti teqball-világbajnokságon
Ez volt a sportág harmadik világbajnoksága, a második, amit Budapesten rendeztek.
Halálos baleset történt Püspökladány határában
Az útszakaszon a szemle idejére teljes útlezárás van érvényben.
Az EU és Afrika közötti kapcsolatok áttekintése fontos a partnerséghez
A szakminiszterek megbeszélései főként a kereskedelemre, a fejlesztésre, a biztonságra és stabilitásra, a migrációra vonatkoznak.
Már az ókori Egyiptomban is folyt a sör
Sörfőzde tüzelőberendezésére bukkant egy kutatócsoport Kairóban.
Megette a kiállítás százhúszezer dollárt érő banánját egy látogató (videó)
A művészt nem vették őrizetbe, csak távozásra szólították fel.
Visszatér a színpadra Demjén Ferenc
Jelenleg azonban még ápolói felügyelet alatt áll.