Algyő

4 napja
Munkatársunktól
Homályos látással került orvoshoz az algyői Laczi Zoltán Tamás öt évvel ezelőtt. Megállapították, hogy 2-es típusú cukorbetegségben szenved, innentől inzulinnal kell szúrnia magát naponta háromszor. Elhatározta: nem törődik bele a helyzetbe, többet sportol és szigorúan diétázik. Ma már elég a gyógyszert szednie, és reméli, hogy története másnak is segít.
1 hete
Ezen a nyáron már ötödik alkalommal választotta meg az ország a kedvenc fürdőit. Az Év Fürdője közönségszavazáson idén is három kategóriában kerestek győztest. Megismételve a tavalyi bravúrt, ismét Csongrád megyéből került ki az egyik bajnok. A makói fürdő dicsőségén túl a megyeiek két további fürdőjükre is büszkék lehetnek.
2 hete
Pénteken ünnepélyes keretek közt adták át Algyőn a Szivárvány Óvoda új épületét, amelyet Fazakas Attila plébános szentelt fel. A nyár folyamán újabb konténerrel bővítették az intézményt, ugyanis a gyerekek létszáma már csaknem 250-re ugrott, a meglévő ingatlan azonban ennyi óvodást már nem tudott befogadni.
2 hete
Suki Zoltán
A karonülő csecsemőkön át a meglett emberekig, mindenki kíváncsi volt az idei algyői Sun City Tuning Találkozóra, amelyik már a kilencedik volt. Akinek felment a vérnyomása a felspécizett autók látványától, az akár azonnal csökkenthette is a nyomást, mert véradás is volt a szuperverdák mellett.
2 hete
Másik óvoda nincs a Tisza-parti nagyközségben, ahová a szülők beírathatnák gyermekeiket, mindenki egy helyre jár, ezért volt szükséges elvégezni a bővítést a nevelési év kezdetére.
1 hónapja
Suki Zoltán
Feladja a leckét az algyői önkormányzatnak az a tény, aminek egyébként mindenki örül: a délnyugati lakópark építésével egyre többen költöznek a településre, ami azt is jelenit, hogy gyerekekből is egyre több van. Ez pedig azt hozta magával, hogy gyakorlatilag megtelt az óvoda és a bölcsőde is. Bővíteni kellene mindkettőt, de ez nem olyan egyszerű.