Arad

6 hónapja
Idén március 28-30. között rendezik meg Aradon a GastroPan kiállítást, amelyen a nemzetközi sütőipari, cukrászati, gasztronómiai és vendéglátóipari megoldások és technológiák szakemberei, vállalkozói találkoznak.
1 éve
Arad, Szeged. Az Aradi Állami Filharmónia vasárnap tartotta évadnyitó hangversenyét: a műsoron Giuseppe Verdi A trubadúr című operája szerepelt, amit az aradi filharmonikusok a Szegedi Nemzeti Színház opera tagozatával koprodukcióban állítottak színpadra Bodolay Géza rendezésében, valamint Gyüdi Sándor, a színház zeneigazgatójának és a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatójának vezényletével.
3 éve
Panek Sándor
DélmagyArchív 1910-1932: Az aradi vértanúk csontjai után évekig kutattak, mégis véletlenül kerültek elő. Az aradi mézeskalácsos nagyapja tudta jobban, hol volt a vesztőhely. Özvegy Steiner Ferencné családi kriptájában 40 évet töltöttek a csontok Aradon.
6 éve
Az aradi kutak vizével fogják keverni a hazaiakét, így csökkentik az arzén és a káros anyagok arányát Békés megyében és a Csongrád megyei Eperjesen. Az átvezetés körülbelül 2,1 milliárd forintba kerül, de ez is olcsóbb, mint a tisztítás. Magyar–román vegyes vállalat alakult, az építés jövőre kezdődik.