árvízvédelem

4 hónapja
Hajó Edina
Csongrád megye - A Maros makói szakaszának vízszintemelkedése és az ott lehullott nagyobb mennyiségű csapadék miatt nem apad a Tisza vízszintje. Szegednél 24 óránként 7 centiméteres vízszintemelkedéssel számolnak a szakemberek, ezért hétfő hajnalban lezárják a rakpartot, ahol már ma tilos a parkolás.
6 hónapja
Kovács Erika
Tizenkét milliárd forintból fejlesztik az árvízvédelmet az Alsó-Tisza völgyében. A beruházásoknak köszönhetően a védvonalak mentén nagyobb lesz a biztonság és csökken a védekezési költség. Az Ativizig a sajtónak megmutatta, hogy halad az árvízkapu építése a Sámson-Apátfalvi-főcsatornán.
1 éve
Magyar-román árvízvédelmi projekt indult a Maros közös határmenti szakaszán az árvizi kockázat csökkentésére. 1962-ben épült az a makói szivattyútelep mely Makó és Maroslele térségében összegyűlő belvizet emeli át a folyóba és öntözővizet biztosít a mezőgazdasági területekre.
1 éve
Sz.I.M.
Makó - Karsai Ildikó grafikusművész 2001-ben árvízi emlékművet tervezett Makónak, felállítására azonban eddig egyik évfordulón sem volt pénz. 2020-ban sikerülhet - a testület már elvi döntést hozott az ügyben.
1 éve
Munkatársunktól
A Tisza áradása miatt ma hajnaltól lezárják Szegeden a Huszár Mátyás rakpartot, mert el fogja önteni a víz - tájékoztatta lapunkat pénteken Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője.