Hallgassa élőben!

Békés megye

Békés megye / 4 hónapja
Az Alföld Slow Egyesület 2018-ban alakult, jelenleg 11 Békés megyei település a tagja. Elsődleges céljuk, hogy megmutassák a térségbe érkező vendégeknek a települések értékeit, valamint a helyi, környékbeli lakosok számára felfedezhetővé tegyék a helyi kincseket. Szőke Tünde Mónika, az egyesület elnökségi tagja mesélt a szervezet jelenéről és jövőjéről.
békés / 4 hónapja
Az aktív turizmus kedvelői számára remek helyszínt jelent Békés, ahol egymás közelében található a kishajókikötő és a különleges természeti környezetben fekvő Dánfoki Üdülőközpont. Vízi, kerékpáros és gyalogos túrák kiindulópontja lehet ez a terület.
Szponzorált tartalom / 4 hónapja
Ha túzok, akkor Dévaványa! Európa legnagyobb testtömegű röpképes madara a magyar puszta és a Körös-Maros Nemzeti Park emblematikus faja. Magyarországon testközelből csak itt, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban találkozhatnak vele vendégeink.
Szponzorált tartalom / 4 hónapja
A fürdő és egészségturizmus mellett több olyan turisztikai terméket is említhetünk a Dél-alföldi kisvárosban, amelyek alkalmasak vendégek élményeinek bővítésére. Turizmusának alapjait a táj természeti és kulturális értékei teremtik meg. A több napos tartózkodást magánszálláshelyek, panziók segítik. A településen átfolyó Hármas-Körös mellett 16 holtág vizén jelentős a horgászturizmus.
Szponzorált tartalom / 4 hónapja
A gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping a család minden tagja számára kikapcsolódást rejt az unokáktól kezdve a nagyszülőkig. Mindezt hűs árnyékot nyújtó fák ölelésében élvezhetik a látogatók. A természetes környezet adta élményt pedig a maximális egészségügyi biztonság koronázza meg területén.
Gyula / 4 hónapja
Gyula bővelkedik a látnivalókban, mind a pezsgést, mind a nyugodt pihenést kedvelők megtalálhatják a kedvükre való időtöltést a történelmi hangulatú fürdővárosban. A teljesség igénye nélkül szedtük csokorba a különböző érdekességeket.
Gyula/Békéscsaba / 4 hónapja
Gyula és Békéscsaba együttműködik a turizmus területén. A két város a közelmúltban hozta létre közös turisztikai desztináció menedzsment (tdm) szervezetét, illetve a kormány is turisztikai régióként nevesítette Gyulát és térségét, azaz a fürdővárost és a békési megyeszékhelyet.
Szponzorált tartalom / 4 hónapja
A Gyulai Várszínház 58. évadában, az összművészeti fesztiválprogram keretei között idén is csaknem két hónapon keresztül, július 25-től augusztus 19-ig kínálunk a legkülönbözőbb korú és színházi érdeklődésű nézők számára, a legkülönbözőbb műfajokban minőségi művészeti élményeket – nyilatkozta lapunknak dr. Elek Tibor, a teátrum igazgatója. – Célunk, hogy a kortárs magyar színházi kultúra gazdagságát, sokszínűségét, különböző értékeit megmutassuk a gyulai közönségnek, illetve az idelátogató üdülővendégeknek és a kulturális turizmus híveinek.
Szakály Sándor: 1956 üzenete a 21. században is meghatározó
Az 1956-os forradalom és szabadságharc üzenete a 21. században is meghatározó és fontos.
Vilnius: hat-hétezer bevándorló várakozhat a fehérorosz határnál
A tárcavezető szerint azért nehéz megbecsülni a pontos számot, mert Fehéroroszország továbbra is migránsokat szállíttat be magához.
Novák Katalin: a magyar forradalom halálos sebet ejtett a kommunizmus nyugati illúzióján
A miniszter szólt a több mint ezer éves közös múltból táplálkozó magyar-bajor kapcsolatokról is.
Novák: a bajor CSU továbbra is természetes partnerének tekinti a Fideszt
Mint mondta, a magyar és a bajor családpolitika sok elemében hasonló.
Török vadászrepülőgépek repültek át görög szigetek felett fokozva a térségbeli feszültséget
A két ország között régóta feszült a helyzet a tengeri határok kérdése miatt.
Tűzgömb húzott el Magyarország felett
Több szeizmológiai mérőállomás is rögzítette a bolida (tűzgömb) felrobbanásának jeleit.