belvíz

1 éve
Befejezték Nagymágocson a környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztését. A projektben új csapadékvíz-elvezető csatorna és a belvíz tározására alkalmas, mintegy 28 ezer köbméter kapacitású tározó épült.
1 éve
Hódmezővásárhely - Észszerűbben kellene gazdálkodni a természeti erőforrásokkal, ha sok van belőle, félre kellene tenni. Így van ez a vízzel is. Víztöbbletes időben, a szántóföldek környezetében lecsapolás helyett tartalékolni kellene az aszályos időszakokra - ez Sirkó Zoltán kertészmérnök véleménye.
1 éve
Kovács Erika
Hódmezővásárhely-Kéktó - Azokat a területeket, ahol tavasszal megáll a víz, vissza kellene adni a természetnek. Ott lehetne tárolni azt a többletet, ami ilyenkor keletkezik - mondta Sirkó Zoltán hódmezővásárhelyi kertészmérnök. A kéktói gazda nem ellenségként, hanem lehetőségként tekint a belvízre, amit ő tavaszi víztöbbletnek nevez.
Lángba borult egy újdelhi piac, sokan meghaltak
Negyvenháromra emelkedett egy újdelhi piacon vasárnapra virradóra kitört tűz halálos áldozatainak száma – jelentették be indiai hatósági források.
Rasmussen: még most is fáj a románok elleni vereség
Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, igyekeztek kitisztítani a gondolataikat a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság vasárnapi játéknapja előtt.
Elkészült az e-töltőoszlop Bordányban
Elkészült a felfestés is, és már egy ideje használható a Homokhátság első, elektromos üzemű autók töltésére alkalmas váltóáramú, két­­állásos töltőoszlopa a bordányi faluház parkolójában.
A jövő hét elején kiengedik a kórházból a megkéselt tanárnőt
A késelő diák édesapja meglátogatta a tanárnőt és csaknem egy órán át beszélgettek.
Fenyegetést jelentenek a nemzeti parkokra a betolakodó állatfajok
Megtizedelhetik a parkok vadvilágát, károsíthatják a természetes ökoszisztémákat.
Januártól teljes kapacitással működik a repülőgépgyár
A Fusion mellett a négyüléses orosz Il-103 típusú repülőgép gyártásának előkészítése is megkezdődik.