belvíz

1 éve
Befejezték Nagymágocson a környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztését. A projektben új csapadékvíz-elvezető csatorna és a belvíz tározására alkalmas, mintegy 28 ezer köbméter kapacitású tározó épült.
1 éve
Hódmezővásárhely - Észszerűbben kellene gazdálkodni a természeti erőforrásokkal, ha sok van belőle, félre kellene tenni. Így van ez a vízzel is. Víztöbbletes időben, a szántóföldek környezetében lecsapolás helyett tartalékolni kellene az aszályos időszakokra - ez Sirkó Zoltán kertészmérnök véleménye.
1 éve
Kovács Erika
Hódmezővásárhely-Kéktó - Azokat a területeket, ahol tavasszal megáll a víz, vissza kellene adni a természetnek. Ott lehetne tárolni azt a többletet, ami ilyenkor keletkezik - mondta Sirkó Zoltán hódmezővásárhelyi kertészmérnök. A kéktói gazda nem ellenségként, hanem lehetőségként tekint a belvízre, amit ő tavaszi víztöbbletnek nevez.
Bliccelés miatt több mint 100 millió forintot szabtak ki tavaly
2018-ban még „csak” 93 millió forint volt.
Milos Miliszavjlevics helyett az amerikai Cameron Naylor érkezett a Szedeákhoz
Újabb légióst cserélt a Naturtex-SZTE-Szedeák, amelyhez a szerb Milos Miliszavjlevics helyére az amerikai Cameron Naylor érkezett: ezzel szerkezetében is átalakulhat a szegedi csapat a folytatásra.
A jégkorongozók is megemlékeztek Kobe Bryantről
A vasárnap helikopter-balesetben elhunyt legendás kosárlabdázóra emlékező gyászszünetekkel kezdődtek az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapjának találkozói.
Figyelmeztető lövések dördültek a Röszkei határon
Egy nagyobb migránscsoport megpróbált jogellenesen Magyarország területére bejutni, a rendőrök megakadályozták őket.
Németországban is megerősítettek egy megbetegedést
A beteg férfi, Münchentől 30 kilométerre délnyugatra lakik.
Már a Pécsre koncentrál a Vidux-Szegedi RSE
Sima, háromszettes vereséget szenvedett a Vidux-Szegedi RSE Dunaújvárosban, a férfiröplabda NB I legutóbbi fordulójában.